EFT Ne Zaman Hesaba Geçer ?

EFT ne zaman hesaba geçer ? sorusu birçok kişinin merakla sorduğu ve arama motolarında aradığı sorulardan biridir. Çünkü günümüzde tüm para aktarım işlemleri artık bankalar üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu durumdan dolayıdır ki bankalar arası işlemler yapan bireyler ya da şirketler EFT ne zaman hesaba geçer ? sorusunun cevabını aramaktadır. Çünkü yapılan işlemlerin belirli bir vakti vardır ve her birey, her şirket veya bu tür EFT işlemlerini yapan herkes, yaptığı hesaplar arası para transferi işlemlerinin vaktinde, tam zamanında yapılmasını istemektedir. EFT işlemleri ile havale işlemleri arasında bir ayrım vardır ve bu iki kavram birbiriyle karıştırılmamalıdır. Bu iki kavramın karıştırılması sebebiyle, aslında EFT işlemini icra edip, bu işlemi havale işlemi sanan birçok kişi mevcuttur. EFT işlemleri sayesinde farklı bankalar arasında para transferi gerçekleştirilmiş olur. Havale işlemlerinde ise aynı banka üzerinde farklı hesaplar arasında para transferi gerçekleştirilir. Bu sebeptendir ki havale işlemleri yapıldığında para hızlı bir şekilde transfer yapılması istenen hesaba geçer.

Ancak EFT işlemlerinde transfer edilmek istenen para hızlı bir şekilde para aktarılmak istenen hesaba geçmez. Peki EFT ne zaman hesaba geçer ? Bu sorunun cevabını en genel tabiriyle vermek gerekirse, EFT, mesai saatleri içerisinde hesaba geçer. Yani saat 9:00 – 17:00 arasında yapılacak bankalar arası para transferi işlemleri, kısa adıyla eft işlemleri, bu saatler arasında hesaba geçer. EFT para aktarmalarında 5-10 dakikalık aralar olmaktadır. Bu aralar sebebiyle endişe etmeye gerek yoktur. Eğer hesap numarasını veya ibanı doğru bir şekilde yazdıysanız paralar bu saatler içerisinde para transferi yaptığınız kişinin, şirketin hesabına geçecektir.

EFT Ne Zaman Hesaba Geçer ?

EFT Nedir ?

EFT’nin açılımı Elektronik Fon Transferidir. EFT, ödeme yapılacak olan bankadan farklı bir bankada hesabı olan kişiye ya da şirkete yapılacak olan para transferi işlemleridir. EFT temel anlamda havale işlemindeki ile aynı şekilde yapılmaktadır. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi yapılacak olan işlemin bankaların mesai saatleri içerisinde yapılması gerekmektedir. EFT saatleri ise 9:00 – 17:00 arasıdır.

Her bankanın EFT saati bazen farklılık göstermektedir. EFT Saatleri dışında yapılan EFT’lerde farklı ücret tarifesi uygulanmaktadır.

EFT İle Havale Arasıdaki Fark Nedir?

Para transferi ve internet bankacılığı konusunda yeni iseniz EFT ve Havale arasındaki farkı merak ediyor olabilirsiniz. EFT bankalar arası transfer anlamına gelmektedir. Havale ise aynı bankadan aynı bankanın başka bir müşterisine transfer anlamına gelmektedir.

Havale Geçme Süresi

Havale işlemleri haftanın 7 günü ve günün 24 saati yapılabilmektedir. Aynı banka içi işlem olduğundan saat sınırlaması yoktur. Bu nedenle işlemler anlık olarak gerçekleşir.

Eft Geçme Süresi

EFT geçme süresi ne kadar diye merak ediyorsanız; Yazımızın içerisinde de bahsettiğimiz gibi mesai saatleri içerisinde gönderilen EFT’ler ortalama 10-15 dakika içerisinde alıcıya ulaşmaktadır. Ancak mesai dışı EFT talimatı verdiyseniz ilk mesai günü başlangıcında işleminiz gerçekleşecektir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı