3.Havalimanı Açılmasına Kaç Gün Kaldı?

3. Havalimanının Açılmasına Kaç Gün Kaldı?

 

3.Havaalanı Açılma Tarihi: 1. Etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak.(1.Etapta 70-90 milyon yolcuya hizmet verecek)

Açılma Etapları: 3 etapta açılacak.

Yolcu Kapasitesi: 150 milyon yolcu kapasitesi olacak.

Önemi: Hizmete girdiğinde Dünyanın ve Avrupa’nın en büyük yolcu kapasiteli hava alanı olacaktır. (Şu anda 94 milyon yolcu hizmeti ile Atlanta Havaalanı’dır.)

Pist Sayısı: 6 Bağımsız pisti olacaktır.

Uçak Park Alanı: 500 adet uçak park alanı bulunacak.

Araç Park Alanı: 70.000 (70 Bin) araçlık otoparkı olacaktır.

Yolcu Köprüsü: 165 adet yapılacak.

Kontrol Kulesi: 8 adet kontrol kulesi olacak.

Terminal Binası: 4 adet terminal binası olacak.

Kurulum Alanı: 76.5 milyon metrekare alana kurulacak.

İhale Bedeli: 26 milyar 143 milyon Euro’dur.

Projenin Temel Tarihi: 7 Haziran 2014 yılında temelleri atılmıştır.

Konumu: Yeniköy ve Akpınar yerleşim yerleri arasında yapılacaktır.

3.havalimanı ne zaman açılacak www.kacgun.com

3. Havalimanı Ne Zaman Açılacak?

İstanbul’a yapılan 3. Havaalanı Türkiye tarihinin en büyük projelerinden birisidir. Sadece Türkiye değil tüm dünyadaki ilgiyi şu anda üzerine çeken muazzam projemizdir. Yapılma amacı İstanbul’da bulunan diğer hava alanlarının yükünün azaltılmasıdır. Havalimanı tamamlandığında Türkiye ekonomisine de büyük katkısı olacaktır. Tüm dünya tarafından merakla ve ilgiyle beklenen 3.Havalimanı ilginç bir özelliğiyle de dikkatleri üzerinde topluyor:Bu havalimanı uzaydan görülebilecek. Bu da havalimanının büyüklüğü hakkında bizlere bir izlenim vermiş oluyor. İnşaat kısmı 3 etaba ayrılmıştır. İlk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılacaktır. İlk etap tamamlandığında yaklaşık 70-90 milyon yolcuya hizmet vermesi beklenmektedir. Diğer etapların ise 2019 yılında tamamlanması beklenmektedir. Ayrıca havalimanı projesinde dikkat çeken birçok ayrıntı vardır. Bunlardan bir tanesi havalimanında yapılan binaların akıllı bina özelliğini taşımasıdır. Bu özelliği ile gün ışığını içeri alabilecek olan binalar enerji tasarrufuna da katkıda bulunacaktır.

3.Havalimanı pistleri dünyanın en büyük yolcu taşıma uçağı olan çift katlı 850 yolcu kapasiteli  Airbus A380‘e bile uygun olacaktır. Cumhuriyet tarihimizin en büyük ihalesi olması, Türkiye’nin, Avrupa’nın ve Dünya’nın en büyük yolcu kapasiteli havalimanı olması nedeniyle ülkemizi gururlandıran projelerden birisidir. 3. Havalimanı ihracat anlamında ülkemize katkısı olacağından ekonomimize olumlu yönde etki edecektir. Ekonomimizin büyümesi ile ülkemiz maddi anlamda bir adım daha ileri gidebilecektir.

3. Havalimanı Açılış Tarihi

Bilindiği üzere İstanbul 3. havalimanı artık aktif olarak çalışmaya başladı. İstanbul 3. havaalanının ilk tarihi uçuşu ise 31/10/2018 tarihinde Türk Hava Yollarının Boeing 777 tipi uçağı ile saat 11.30 da gerçekleşti. İstanbul Ankara uçuşu yapan ilk seferde uçakta toplam 340 kişi yer aldı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı