Mate Çayı Zayıflatırmı Kilo Verdirirmi

Mate Çayı Zayıflatırmı Kilo Verdirirmi Diyet listelerinde sıklıkla bitki çayları kullanılır. Bu bitki çayları arasında birisi son yıllarda özellikle öne çıkmaya başladı. Bunun sebebi zayıflama yönünden birden fazla yönden etkili olması diyebiliriz.

Fakat zararları da hiç de az değildir. Dikkatli ve bilinçli kullanılması gerekecektir.Mate, Güney Amerika kökenli bir bitkiden elde edilen bir çay çeşididir. Ülkemizde form çay ve karışık bitki çaylarının içinde mutlaka bulunur. Ama artık sadece mate içeren özel çaylar bulmak ta mümkün. Peki bu mate nasıl zayıflatıyor. Mate Çayı gerçekten işe yarar mı, diyette kullanımı nasıl ve ne şekilde olması gerekir gibi aklınızda olan birçok soruya yanıt olarak aşağıdaki sayfayı hazırladık. Tüm merak edilen soruların cevabı aşağıdadır.

Mate Çayı Zayıflatırmı Kilo Verdirirmi

Mate çayı içeriği açısından kilo vermede yardımcı sayılabilecek 3 ana etkisi vardır. Kendi çeşitlerine göre diğer çaylara kıyasladığımızda onlara oranla daha etkilidir diyebiliriz. İşte mate çayının zayıflama etkisi gösteren özellikleri

1 ) Mate Çayı Metabolizmayı Hızlandırır : En belirgin etkilerinden biridir. Özelikle diyet listelerimiz ile birlikte vücut gereksinim duyduğu enerji miktarını günden güne alamadığı için doğal bir refleks olarak metabolizma hızını düşürür. Bu doğal hayatta kalma yöntemlerinden birisidir. Bu durumu ortadan kaldırmak daha etkili ve hızlı zayıflamanızı sağlayacaktır. Mate çayı bu konuda devreye girmekte ve metabolizma hızınızı arttırmaktadır.

2 ) Sindirim Sistemini Çalıştırır : En hızlı ve belirgin özelliğinden birisidir. Fazla tüketimi tüm sindirim sisteminizi bozabilir ve diyare olmanıza sebep olabilir. Sindirim sisteminin iyi çalışması diyette faydanıza bir durumdur fakat fazla tüketimi zararlı olabilir. Aşağıda bu konu ile ilgili bilgileri detaylıca yazmaya çalıştık.

3 ) Enerji Verir : Diyet ve spor yaparken birkaç günün sonunda az alınan kalorilerin de etkisi ile kendinizi yorgun hissedersiniz. Mate Çayının bu durumun önüne geçen bir etki gösterdiği bilinmektedir. İçeriğinde bulunan kafein sayesinden kahveye oranla daha fazla enerji verir ve sizi zinde tutar. Bu sayede spor aktivitelerinizi daha rahat uygulayabilirsiniz. Yukarıda yazan tüm bu etkiler haricinde mate çayının farklı birçok etkisi de vardır. Fakat konumuz zayıflamak olduğu için bizim ilgilendiğimiz konu sadece bu üç maddeden ibarettir. Mate çayını kullanmaya karar verdi iseniz ;

Aşağıdaki kullanım önerilerini de dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

Mate Çayı Zararları

Bizim tavsiyemiz yeşil çaylardan yanadır. Mate çayı kadar etkili olmasa bile zararları çok daha azdır. Aşağıdaki zararlarını okumadan tüketime başlamayın.

 

Bu kadar fazla etki beraberinde bazı yan etki ve zararları da getirmektedir. Mate Çayının Bilinen Zararları arasına fazla tüketimi ile ilgili zararlar ve eşlikçileri ile ilgili zararlar gelmektedir. Öncelikle kronik rahatsızlıkları olanlar, böbrek rahatsızlığı olanlar gibi kişiler kullanmamalıdır.

Öncelikle hamile kadınlar, gebelik şüphesi olanlar ve emziren anneler için kullanılmaması önerilir. Düşük riski bulunmaktadır. Ayrıca fazla tüketimi diyare başta olmak üzere sorunlar çıkarabilmektedir.

 

Karın ağrısı kusma dahil farklı etkiler de gösterebilir. Ayrıca sürekli fazla kullanımı dehidrasyon etkisi yaparak vücuttan fazla su atılmasını sebep olabilir. Ayrıca uzmanlar tarafından içeriğinde 20 den fazla zararlı madde bulunduğu söylenmektedir.

Özellikle sigara içenler ya da alkol kullananlarda bu zararlı maddelerin açığa çıktığı düşünülmektedir. Sigara ya da alkol içen kişiler tarafından kullanılması önerilmez. Ayrıca yemeklerden hemen sonra ve kızartma tarzı yiyecekler ile birlikte tüketilmemelidir. Uzun süreli kullanımı önerilmez. Başta kanser olmak üzere ciddi rahatsızlıklara zemin hazırlayabilir.

Diyetisyen hekiminizin tavsiyeleri doğrultusunda tüketirseniz sorun olmayacaktır fakat bilinçsiz tüketimi sorunlara malesef ki yol açabilmektedir.

Bize Sorun!

Diyet listeleri, Zayıflama spor ve egzersiz ya da kalori ile ilgili konularda editörlerimiz sizden gelen soruları cevaplamaktadırlar. Bize Soru sormak için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz. Editörlerimiz sorularınıza aynı gün içinde cevap vermektedir. Soru ve yorumlarınız bizler için değerlidir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Mate Çayı kilo verdirir mi konumuzda aklınıza takılan ve cebanını öğrenmek istediğiniz tüm konularda editörlerimiz sorularınızı cevaplamaktadır. Bu kısmı kullanarak sorularınızı gönderebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı