2020 Yeşilay Haftası Ne Zaman? Kaç Gün Kaldı?

Birey açısından büyük bir tehlike arz eden uyuşturucu ve alkolden uzak kalınması için bilgilendirme yapan Yeşilay, günümüzde hala etkinliğini sürdürmektedir. Kuruluşu 5 Mart 1920 tarihine uzanır. O dönem bu zararların etkinliğinin bilincinde olan bir grup ileri görüşlü insan, Hilal-i Ahdar Derneğini kurmuştur.

Burada Hilal birçok kişinin bildiği üzere ay anlamına gelmektedir. Ahdar ise yeşil anlamını taşır. Yani birleştirdiği zaman hilali ahdar Yeşilay olarak ortaya çıkmaktadır. 1920 yılında 5 Mart itibariyle kurulan bu çok önemli dernek, kuruluş gününü de içine alan 1-7 Mart arasında her yıl kutlanmaktadır.

Yeşilay haftası olarak bilinen bu özel kutlama, alkol ve uyuşturucunun zararları hakkında halkı bilinçlendirmektedir. Topluma, aile yapısına ve bireye kadar verdiği zararlar konusunda detaylı anlatımlar önemli organizasyon dahilinde gerçekleştirilir.

Yeşilay Haftasının Önemi

Dünya çapında hala uluslararası açıdan büyük tehlikelere yol açan uyuşturucu, gizli yollarla farklı ülkelere giriş yapmaktadır. Bu konuda toplum başta olmak üzere özellikle gençlerin bilinçlendirilmesi adına, Yeşilay bunu bir görev edinmiş durumdadır. Toplum bazında aile yapısının ve bireylerin uyuşturucu ile alkolün egemenliğinin altına girmemesi için Yeşilay Derneği kurulmuştur.

Bu derneğin simgesi ise beyaz üzerine yeşil bir aydır. Toplum ve bireyler açısından insan hayatını tehdit edici bu unsurlar adına, düzenli olarak bilgilendirme gerçekleştirmek için her ay dergi yayınlanmaktadır. Bu dergi Yeşilay genel merkezi tarafından gerçekleştirilir.

Uyuşturucunun, tüm farklı alkollü içkilerin ve sigaranın topluma verdiği zararlar ile ilgili yayınlar dergi bünyesinde bir arada toplanmaktadır. Böylece dergi üzerinden yapılan detaylı bilgilendirmeler, insanların ne gibi zararlı etmenleri tükettiğini açık şekilde gösterir. Bu yüzden Yeşilay ülkemizde uyuşturucu ve alkol ile sigaradan uzak durmak adına en önemli mücadeleyi gösteren dernektir.

Yeşilay Haftası Ne Zaman Kutlanmaktadır?

Dünya çapında uyuşturucu, alkol ve sigara ile mücadeleye farklı ülkeler değişik derneklerle devam etmektedir. Bu mücadele ülkemizde Yeşilay Derneği ile gerçekleştirilir. 5 Mart 1920 tarihinde aktif hale gelen dernek, günümüzde çok daha gelişmiş biçimde tüm ülkeye yayılmış durumdadır.

Teknolojinin de desteğiyle yazılı ve görsel basın yoluyla Türkiye’nin her noktasına ulaşılmaktadır. Bu ulaşımın daha geniş bir alana yayılması adına ise 1-7 Mart arasında her yıl kutlama gerçekleştirilir.

Bu kutlamaya Yeşilay haftası denir. Yapılan farklı organizasyon ve aktiviteler değişik kurumlar ile birlikte teşkilatlar ve tüm okullara kadar uzanmaktadır. Özellikle söz konusu gençler olduğu zaman okullar çok daha büyük bir önem taşımaktadır. Bu yüzden her sene gerçekleştirilen kutlama, birey kadar aileler adına da çok büyük bir öneme sahiptir.

2019 Yılı Yeşilay Haftası Ne Zaman?

Günümüzde her bireyin Yeşilay haftası konusunda duyarlı olması gerekmektedir. Yapılan bu organizasyona katkı sağlamak ve destek olmak, aynı zamanda bireyin ailesi için de gelecekte bu zararlı etmenlerden korunmak adına etkili olacaktır. 2019 yılı itibariyle ise 1 Mart Cuma günü başlayacak olan kutlama 7 Mart Perşembe gününe kadar devam edecektir.

Kutlama 7 gün boyunca farklı organizasyon ve aktiviteler kapsamında değişik yerlerde devam eder. Özellikle okullar bu konuda büyük bir öneme sahiptir. Gençlerin bilinçlendirilmesi ve uyuşturucu, alkol ile sigaradan uzak durması adına uzman kişiler tarafından bilgilendirme yapılmaktadır.

Böylece çekirdekten verilen eğitim ve bilgiler gelecekte daha sağlıklı bir toplum yaratma konusunda etkin bir rol üstlenmektedir. Bu yüzden bir hafta boyunca mart ayında Yeşilay haftası kutlanır. 2019 yılı için 1 Mart Cuma günü başlayacak olan kutlamalar 7 Mart Perşembe günü sona erecektir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı