Aile Hekimi Kaç Gün Rapor Verebilir?

İşe, okula, sınava gitmek istemeyen yada gerçekten hasta olan kişiler aile hekimi mazeret raporu veriyor mu, kaç gün rapor yazar, ilaç raporu verir mi, askere rapor verir mi, üniversite de geçerli mi, en fazla kaç gün veriyor soruları en çok sorulan ve gerekli duyulan sorulardandır. Bizde bugün sizler için bu konuyu detaylı araştırdık. İşte tüm detaylar…

Çalışan ya da örgün öğretimde okuyan vatandaşlar herhangi bir sağlık problemi yaşadıklarında ya da bir kaza geçirdiklerinde gerekli tanı ve tedavi süreci ile birlikte istirahat raporu alabilmektedir. Kişinin başvurduğu sağlık kurumu hastalığın durumu ve iyileşme sürecine bağlı olarak istirahat raporu verebilmektedir. Son yıllarda birçok vatandaşın tüm sağlık işlemlerini hallettiği ve daha hızlı ve konforlu bir hizmet sunan aile hekimleri de istirahat raporu verebilmektedir. Aile hekimleri tek seferde maksimum 10 gün rapor verebilmektedir.

Aile Hekimi İlaç Raporu Veriyor Mu?
Aile Hekimi İlaç Raporu Veriyor Mu?

Aile Hekimi Kaç Gün Rapor Yazar?

Yasal mevzuat ve kanunlara göre ”Yirmi günü aşan istirahat raporları sağlık kurulunca verilir.” Bu nedenle Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş aile hekimi, bir defada en çok 10 gün rapor verebilir.

Aile Hekimi Raporu İşyerinde Geçerli mi?

Birçok çalışan aile hekiminden alınan istirahat raporunun çalıştığı kurumda geçerli olup olmadığını merak etmektedir. Aile hekimlerinden alınan kısa süreli istirahat raporları işyerlerinde geçerli olmaktadır.

Uzman Doktor Kaç Gün Rapor Verebilir?

Aile hekimleri ve iş yeri hekimlerinin dışında uzman doktor unvanı taşıyan hekimler de istirahat raporu verebilmektedir. İlgili hastalığın uzmanı olan hekimlerden tek seferde maksimum 10 günlük istirahat raporu alınabilmektedir.

Aile Hekimi Askere Rapor Verebilir mi?

Vatani görevini yapmakta olan birçok askeri vatandaş da aile hekimden alınan raporun geçerli olup olmadığı merak etmektedir. Vatani görev sürecindeki askerler bağlı bulundukları şubenin sevki ile gönderildikleri sağlık kuruluşundan rapor alabilmektedir. Aile hekimleri askere vatandaşa rapor verememektedir.

Aile Hekimi Rapor Vermiyor?

Ohal dönemi içerisinde birçok aile hekimi istirahat raporu vermek istememektedir. Hastalığın ciddiyetine bağlı olarak doktorun insiyatifinde bulunan bu durumda birçok vatandaş mağdur olmaktadır. Gerekli ve gereksiz durumlarda rapor istendiği için doktor kimin hasta kimin hasta değil bu konu ile ilgilenmekten işini dahi yapammakta.

Aile Hekimi Kaç Gün Rapor Verebilir?
Aile Hekimi Kaç Gün Rapor Verebilir?

Tek Hekim Kaç Gün Rapor Verebilir?

İster aile hekimi ister işyeri hekimi tek seferde en fazla 10 gün istirahat raporu yazabilmektedir. Daha uzun süre rapor ihtiyacı bulunan hastalar için heyet raporu gerekmektedir.

İşyeri Hekimi Kaç Gün Rapor Verebilir?

İşyeri hekimi çalışan vatandaşa tek seferde en fazla 10 gün istirahat raporu verebilmesinin yanında daha fazla istirahate ihtiyacı olan hastalar için rapor süresi bittikten sonra bir kez daha rapor yazabilmektedir.

Aile Hekimi Yılda Kaç Kez Rapor Verebilir?

Aile hekimleri yukarıda da belirttiğimiz üzere bir seferde en fazla 10 güne kadar rapor verebilmektedir. Ancak yıl içerisinde ne kadar rapor verebilir? Normal şartlarda bunun bir sınırı olmamakla birlikte özellikle Devlet Memurları Kanunu’nda belirtildiği üzere tek hekimin vermiş olduğu raporlar yıllık 40 günü geçemez. Bu da demek oluyor ki aile hekiminizden yıl içerisinde toplamda 40 gün rapor aldıysanız artık rapor almamalısınız ve sağlık sıkıntınız devam ediyorsa heyet raporuna yönelmeniz gerekir. Heyet raporunda ise yıllık sınır 6 aydır. Tabiiki bazı özel durumlar bu kapsam dışında diyebiliriz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı