e Bordro Kaç Günde Bir Yayınlanır?

Her çalışan için önemli olan bir konudur “bordro” çünkü her ay maaşında ne yazdığını görmek ister. Peki bordro nedir, e bordro nedir ve kaç günde bir yayınlanır? Bugün sizlere bu konu hakkında detaylı ve uzman gözünden bilgi paylaşalım. Bordro en net ve açık şekilde açıklaması işveren tarafın iş karşılığı işçiye yaptığı ödemelerin, tüm vergi ve kesintileriyle birlikte gösteren ve işçinin çalışmış olduğu gün sayısı yazan, maaşı ve bilgileri bulunan belgedir.

Maaş Bordrosu Nedir?

Bordro ile maaş bordrosu arasında ki fark diye soru sorulabilir fakat ikisi de anı anlamı taşımaktadır. 4857 sayılı İş Kanunu’na, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na, bir de 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’na göre ücret bordrosunda bulunması gereken konular mevcuttur. Resmi evrak niteliği taşıyan bir belgedir. Bu nedenle dikkat edilmesi ve iyi bir şekilde imha edilmeden atılmamalıdır.

Maaş Bordrosunda aşağıdaki bilgiler yer alır;

  • Çalışanın adı soyadı,
  • İş türü,
  • Ödemenin yapılacağı gün ve bulunduğu dönem,
  • Fazla mesai, haftasonu tatili, bayram ve genel tatil ücretleri,
  • Vergi, sigorta primi, avans mahsubu, nafaka ve icralar,
  • İşveren kaşe ve imzası,
  • Tarih.

e-Bordro Nedir?

Kamu da çalışan kişilerin maaş bilgilerinin İnternet üzerinden sorgulandığı zaman çıktı alınabilen sisteme e-Bordro sistemi adı verilmektedir. Hazine ve Maliyet Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ie Maaş Bordroları 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren yanlızca e-Devlet kapısı üzerinden alınmaktadır.

Hakediş Takip Sistemi Nedir?

Hakediş ne demek olduğunu ilk önce bilmemiz gerekiyor. Hakediş, sözleşmesi imzalanmış ve uygulanmaya başlamış bir proje için, sözleşme de belirtilmiş olan tarihler aralığında, yapılan iş miktarınca işi yüklenen firmaya ödenen bedele denir.

Hakediş takip sistemi ise özellikle inşaat sektörlerinde oldukça önemli rol oynamaktadır. Firmalar ihale mevzuatı (4734-4735) ile birlikte hakediş yazılımlarına ihtiyaç duymakta ve almaktadırlar. Hakediş oldukça önemli olduğu ve iki tarafında sıkıntı yaşamaması için hassas bir şekilde hesaplamaların yapılması gerekmektedir. Bu nedenle hakediş takip sistemi önem kazandığını söyleyebiliriz.

hakediş takip sistemi nedir
hakediş takip sistemi nedir

Hakediş Takip Programı Nedir?

AMP Hakediş ve Yaklaşık Maliyet programı olarak uzun açılımı bilinen program sadece işin süreçlerini değil, maliyetlerini de en baştan en sona takip edilmesini sağlamaktadır. Oldukça geniş kapsamlı olan bu programlarda yaklaşık maliyet, metrajlar, iş artışları, ödenek takibi gibi birçok işlem yapılmaktadır.

Not: Konu ile ilgili bir soru veya önerileriniz var ise lütfen konu altına yazarak bize ulaşın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı