Bebek Oluşumu Kaç Günde Olur?
Spermin Oluşumu
Testislerde üretilmekte olan spermler, epididim adı verilmiş olan kanal sisteminden hızla geçerek tek başlarına hareketlilik kabiliyeti kazanıp gelişimini tamamlar ve de bir sperm hücresinin tamamen olgunlaşması 70 gün sürmektedir. Spermin dışarı çıkışı durumu ise şu şekilde olur; cinsel uyarılma olduğu taktirde sperm hücreleri boşaltmanın kanallarında birikmeye başlar. Ve burada birikmiş sıvı yani meni; cinsel uyarılmanın doruk noktasına ulaşıp bu şekilde boşalma refleksi başladığı taktirde, boşaltma kanallarında bulunan kasların hızlı ve de ritmik olarak kasılmasının sonucu fışkırırcasına dışarı birden atılır.
Yumurtanın Oluşumu
Kadınların üreme hücreleri yani yumurta tam olarak yumurtalıkta üretilir. Ve kadın, erkeklerdeki sürekli olan üreme hücresi üretiminin tam aksine belirli sayılarda yumurta üretebilir.
Döllenmenin Gerçekleşmesi Ve Bebek Oluşumu
Kadında yumurta hücresi üretiminin ve de yumurta iletimi tüplerinin açık durumda olması, erkekte ise sorunsuz sperm kanallarının, yeterli sayıda ve de yeterli nitelikte sperm üretiminin sağlanması bebek oluşumu için gereklidir.
Cinsel birleşme oluşumu sırasında boşalma olayı gerçekleştiğinde, meninin içinde bulunan spermler hız ile rahmin içerisinde ilerleyerek bu tüplerin içerisine girer ve de burada ilerlemeye aniden devam eder. Bir şekilde tüp içerisinde eğer yumurta hücresi var ise ve de spermler buraya kadar ulaşmayı başarmış ise döllenme olayı için gerekli olmakta olan buluşma sağlanmış olur. Ve döllenme olayı tam olarak kadının tüplerinin içerisinde gerçekleşen ve de erkekten gelen spermin bir şekilde kadındaki yumurtaların içine girmesi olarak da tanımlanır.
Döllenmenin gerçekleşirken yani bir sperm böylece yumurtanın zarını delerek içeriye girdikten hemen sonra, yumurtanın zarının özelliği değişir ve de başka bir spermin içeri alınması engellenir.
Böylece döllenmeden hemen sonra zigot yani döllenmiş yumurta, bir rahim tüpünün içerisinde rahme yol alacak şekilde yani rahme doğru yaklaşık olarak 3-5 gün sürecek bir yolculuğuna başlar. Bu kısa yolculuk esnasında ise zigot bölünme şeklinde çoğalmaya başlar. Ve de zigotun rahime yapışması gereken tarafı gelişir. Döllenmenin bu şekilde takip edildiği 9-10. gün sonunda ise yuvalanma tamamlanır. Ve bu şekilde yuvalanma ise döllenmeden hemen sonraki 5-8. günler içinde başlar.
Peki Sperm Yumurtaya Kaç Saatte Ulaşır?
Sperm yumurtaya kaç saatte ulaşır diyorsanız, spermin yumurtaya ulaşması için geçen süre yaklaşık 65-70 dakikadır.