BİMER Nedir? BİMER Kapandı Mı?

Bimer Kapandı Mı?

Bilindiği gibi geçmiş yıllarda Bilgi Edinme Kanunu kapsamında güzel bir uygulama hayata geçmiş ve Başbakanlık İletişim Sistemi olan BİMER ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Sistemi olan CİMER uygulamaya konulmuş ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplamıştı. Ancak geçtiğimiz yıllarda ülkemizde siyasal alanda yapılan köklü değişiklikler sonrasında ülkemizde Başbakanlık makamının resmi olarak kalkması sonrasında Başbakanlık İletişim Sistemi olan BİMER kapandı. Bununla birlikte halen aktif olarak Cumhurbaşkanlığı iletişim sistemi olan CİMER aktif olarak kullanılmaya devam etmektedir. Yani CİMER’e müracaat edebilirsiniz.

Cimer hakkındaki yazımız için: CİMER Başvurusu Nasıl Sorgulanır? 2019

Bimer Ne İdi? Bimer Kalktı mı?

Başbakanlık İletişim Merkezi olan BİMER; iletişim ve bilişim teknolojilerinden yardım alınarak halkla kaliteli bir iletişim kurulmasını sağlar. Vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin devamlılığını sağlayan BİMER başvuru işlemleri, müracatların online olarak 7/24 yapılmasını mümkün kılar.

Başbakanlık tarafından da kontrol ve takip edilen sorulara ilgili birimler tarafından en güncel ve doğru cevaplar verilir. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları, ülkemizde ikamet eden yabancılar ve mavi karta sahip olanlar; telefon, fax, internet, mektup ya da şahsi olarak işlem gerçekleştirebilirler.BİMER Nedir BİMER'E Başvuru Nasıl Yapılır 2018

İnternet Başvuruları Nasıl Yapılır?

Gelen müracatlara bakıldığında BİMER’in en çok kullanıldığı yöntemin internet olduğu söylenebilir. Başvuru sırasında kimlik doğrulanması zorunlu olduğu için;

* TC kimlik numarasının

* İletişim bilgilerinin

* Ad ve soyadının

* Anne kızlık soyadının doğru ve eksiksiz girilmesi zorunludur.

Kişinin cep telefonu numarasına gelecek doğrulama kodu sisteme girilerek işleme devam edilebilir. Başvuruya konu olan mesajın net, kısa ve anlaşılır olmasına dikkat edilmelidir. İşlemler sırasında kimliği doğrulanan başvuru sahibi ilgili birime yapılan müracatında kimlik bilgilerinin gizli kalmasını ve görülmemesini talep edebilir.

 

Başvuru Takibi Nasıl Yapılır?

Bilgi Edinme Hakkı Kanununun verdiği süreye dayanarak başvuruların 15 iş günü içinde sonuçlanmasına özen gösterilir. İşlemin tamamlanmasının ardından ekranda çıkan numara BİMER sorgulama aşamasında kullanılır. Sorgulama ekranında kişinin bundan önceki başvuruları da tarih sırasına göre görüntülenebilir.

Süreç sonunda başvuruya cevap alınmaması halinde talep tekrar edilebileceği gibi dilekçeye zamanında cevap vermeyenler hakkında suç duyurusunda da bulunulabilir. İşlemler www.bimer.gov.tr adresi üzerinden, 150 no’lu telefon üzerinden ya da 0312 422 26 67 no’lu fax üzerinden gerçekleştirilebilir. Online yapılan başvurularda şikayet dilekçesine dosya eklenebilir.

BİMER iletişim hattı üzerinden yapılacak görüşmelerde her aşamada yeni bir kimlik kontrolü yapılır ve sorulara doğru yanıtı veremeyenlerle yapılan görüşme sonlandırılır. Acil arama hattı kabul edilmediği için 150 hattının ücreti standart görüşmelerle aynı şekilde tarifelendirilir. Mektupla yapılacak başvurularda da kişisel bilgilerin ve ikametgah adresinin net bir şekilde görülmesi ve şikayetin konusunun öz ve akıcı bir dille anlatılması zorunludur. Başvurunun iptal talebi halinde de ilgili numarayla yeni bir başvuru oluşturulması gerekir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı