Boyun Tutulması Kaç Gün Sürer?

Boyun Tutulması Kaç Gün Sürer?

Boyun tutulması kaç gün sürer son dönemlerde modern hayatın çalışma şartları nedeniyle boyun tutulması rahatsızlığı birçok kişide görülebilir. Özellikle ofis ortamında ve bilgisayar başında uzun süre çalışan kişilerde boyunla ilgili problemlerin gözlenmesi daha fazladır. İstemsiz hareketler, boynun uzun süre sabit kalması gibi nedenler boyun tutulmasına sebebiyet veren etkilerdir. Boyun tutulması yaşayan birisinin yaşadığı ağrılar 3 günden fazla sürdüğünde ise doktora gitmesi gerekir.

Boyun tutulması neden olur?

Birçok sebebi bulunsa da özellikle ofis ortamında çalışmış olmanın yarattığı hareketsizlik neden olur. Bunun dışındaki sebepleri ise şu şekilde sıralamak mümkündür:

  1. Kan yapısında meydana gelen bozulmalar.
  2. Boyunun aniden hareket ettirilmesine bağlı yaşanan kasılma ve kas sıkışmaları.
  3. Boyun fıtığı rahatsızlığı.
  4. Enfeksiyonlu hastalıklar.
  5. Yoğun gerçekleşen baş aprıları.
  6. Menenjit gibi rahatsızlıklar.

Yukarıdaki problemleri yaşamayanlarda da hareketsizliğe veya yanlış boyun hareketine bağlı tutulmalar görülür. Boyun tutulması yaşayan kişilerde baş gösteren rahatsızlıklar, boyun hareketinde kısıtlama, ağrı, kızarıklık ve enfeksiyondur. Bu rahatsızlıkların 3 gün içerisinde geçmemesi halinde doktora gidilmesi gerekir.

Boyun fıtığı tedavisiBoyun Tutulması Kaç Gün Sürer?

Tedaviye yönelik enfeksiyon giderici ilaçlar, ağrı kesiciler ve kas gevşeticiler kullanılabilir. Bazı doktorlar boyunluk kullanılması yönünde de tavsiyede bulunabilir.  Sıcak suyla mesaj yapılması gibi tedavi yöntemleri sunularak kısa sürede boyun tutulmasından yaşanılan sıkıntılar ortadan kaldırılabilir.

Boyun tutulması yaşamamak için ne yapılması gerekir?

Doktorlar tarafından verilen tavsiyeler ışığında hareket edildiğinde boyun tutulması riskini azaltmak mümkün olacaktır. Özelikle ofis çalışanları için bu tavsiyeler önemlidir. Söz konusu tavsiyeler şu şekilde:

  1. Bilgisayar başında saatlerce sabit durmamaya özen gösterilmelidir. Yarım saatlik aralarla çalışılmalı ve 5 dakika mola verilerek hareket edilmelidir. İş yoğunlu çoksa, en azından boynun sağa sola hareket edilmesi gerekir.
  2. İş yeri dışında da spor yapmak lazımdır. Ofis çalışanları bel ve boyun fıtığı açısından riskli gruptur. Bu kişilerin yaşam kalitesi için iş dışında yapabilecekleri aktiviteler arasında spor öncelikli olması gerekir.
  3. Uzun süre oturmak ve hareketsiz kalmak obezite gibi olumsuz sonuçlara da sebebiyet verebilir. Kemik erimesi riski daha fazla olabilir.
  4. Beslenme hususunda ağır yağlı gıdalardan kaçınılmalı ve protein ağırlıklı besinler tüketilmelidir.

Bir diğer boyun rahatsızlığı olarakta boyuna yel girmesi gösterilebilir. Boyun tutulmasına benzer ağrıları görünen boyuna yel girmesinin veya başka bir deyişle kulunçun sebepleri ise şu şekildedir;

Soğuklar, terli iken rüzgara maruz kalma, gerginlik. Kulunç ağrıları genellikle o bölgede bulunan kasların sertleşmesi ile oluşur ve boyun bölgesinde ise boynumuzu çevirememiz, çevirmemiz durumunda ise şiddetli ağrılara neden olur.

Yel girmesi nasıl geçer?

Genellikle kulunç oluşan bölgenin sıcak tutulması ile ağrısı azalabilir. Ayrıca doktor tavsiyesi dahilinde kas gevşetici ilaçlar kullanılarakta hızlı bir iyileşme süreci görülebilir.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı