Çin Takvimi İle Tahmini Bebek Cinsiyeti Hesaplama

Bebek sahibi olmak isteyen ya da bebek sahibi olmaya hazırlanan çiftlerin en çok merak ede geldikleri konulardan biri hep Çin takvimi ile tahmini bebek cinsiyeti hesaplama olmuştur. Yalnızca gebeler değil, hamile kalmak isteyen kadınlar ve ille de bir kız ya da erkek çocuk sahibi olmak isteyenler için de uygulanan kimi tekniklerin varlığı söz konusudur. Çin takvimi ile tahmini bebek cinsiyeti hesaplama yöntemi de son derece ilgi gören teknikler arasında öne çıkmaktadır. Konunun daha iyi anlaşılabilir olması bakımından öncelikle Çin takvimi nedir konusu hakkında bilgi edinmek büyük öneme sahiptir. Aksi taktirde istenen sonuca ulaşmak pek de mümkün olmayabilmektedir.

Çin Takvimi Nedir?

Çin takvimi esasında geleneksel bir Çin felsefesinin 5 elementi ile beraber 12 sembolik nitelik barındıran hayvan yılıyla tanımlanır. Bu elementler ise su, toprak, ateş, ve tahta’dır. Çin takviminde kullanılan hayvanlar ise Çin takviminde kullanımı gerçekleştirilen sıralama doğrultusunda fare, öküz, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, koyun, maymun, horoz, köpek ve yaban domuzu olarak yerini almaktadır.

Çin takvimine göre Miladi olarak her 60 yılda bir olmak suretiyle periyot dönmektedir. Bunun anlamı elementlere göre 12 yıllık 5 periyoda bölünmektedir. Her yıl ise bir hayvanla özdeşleştirilir. Esasında bu hesaplamanın temeli Buddha dönemindeki bir rivayete dayandırılmaktadır. Söz konusu rivayet doğrultusunda ise Buddha kırallığına bütün hayvanları davet etmiştir ancak bu davete yalnızca 12 hayvan gelmiştir. Davete teşrif eden hayvanlardan ilkinin fare oluşu nedeniyle ilk yıl fare yılı olarak başlamaktadır. Davete son gelen hayvan ise domuz olmuştur. Bundan dolayı da 12 yıl domuz yılı olarak adlandırılır. Çin’de 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Çin takvimi ile tahmini bebek cinsiyeti hesaplama yöntemiyle milyonlarca insan erken dönem gebeliklerinde bebeğin cinsiyetini %90 oranında doğru tahmin ettikleri düşüncesine sahip durumda. Çin takvimi baz alınarak bebeğin cinsiyetinin hesaplaması yapılırken dikkate alınması gereken iki temel faktörün varlığı söz konusudur. Bunlardan ilki annenin yaşı olup ikincisi ise hamileliğin başlamış olduğu aydır.

Çin takviminde annenin yaşı, doğurganlık süreci olarak tanımlanan en erken dönem 18 ve de en geç 45 yaş aralığı ile sınırlandırılmış durumdadır. Çin takviminin sol dikey kısmı annenin yaş hanesi olarak 18’den başlar ve 45 yaşa kadar iner. Takvimin üst bölümünde ise yılın içinde bulunan aylar Ocak’tan başlamakta ve Aralık’a kadar devam etmektedir. Annenin yaşıyla beraber hamileliğin başladığı ayı kesiştiren kutucuğun içinde büyük bir merakla beklenen bebeğin cinsiyeti yazar.

Çin Takvimi İle Tahmini Bebek Cinsiyeti Hesaplama

Çin Takvimine Göre Bebek Cinsiyet Hesaplamasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Çin takvimi ile tahmini bebek cinsiyeti hesaplama işleminin yapılmasında dikkate alınması gereken en önemli hususlardan biri Çin takvimine göre cinsiyet gösteren tablodan faydalanılırken Mart ayında ya da sonraki aylarda dünyaya gelen anne adaylarının yaş hanesinde işaretleme yapılırken yaşına 1 yaş daha eklenmesi gerekmektedir.

Ocak ve Şubat aylarında dünyaya gelmiş durumda olan anne adaylarının ise doğmuş oldukları yılın Çin takviminin yıl dökümünü inceleyerek başlangıç tarihini öğrenmesi gerekmektedir. Anne adayının doğum tarihi Çin yılı başlangıcından sonra ise yaşlarına 1 yaş daha eklemeleri gerekmekte olup, öncesinde ise olması durumunda ise 2 yaş eklemeleri gerekiyor. Böylece en doğru tahmine ulaşılması mümkün hale gelebiliyor.

[affiliate_news id=”9131″]

Çin Takvimine Göre Bebeğin Cinsiyetinin Hesaplanması

Baz alınan istatistikler doğrultusunda 18 ve 30 yaşında gebe kalan kadınların en fazla erkek bebek dünyaya getirdiği, 21 yaşında gebe kalan kadınların ise en fazla kız bebek dünyaya getirdiği gözlemlenmiş.

Çin Takvimine Göre Yaş Hesaplama

Çin takvimine göre yaş hesaplama nasıl yapılır? Çin takvimine göre yaş hesaplaması yapabilmek için öncelikle dikkat edilmesi gereken tarih doğum ayınızdır. Çin takviminde yılın başı güneşin doğuş ve batışına göre hesaplandığından değişebilmektedir. Bu nedenle miladi takvime göre değişiklik göstermektedir. Mart ayı ve öncesi doğanlar 2, sonrasında doğanlar ise 1 yıl ekleyerek Çin takvimine göre yaş hesaplaması yapabilir.

Çin takvimine göre otomatik yaş hesaplama

Kısa süre içerisinde Çin takvimine göre otomatik yaş hesaplama kutucuğunu ekleyeceğiz.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı