Çınar Yaprağının Faydaları (Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu)

Ülkemizin bulunduğu coğrafyanın iklim çeşitliliğinin fazla olmasından dolayı bitki türlerinin çeşitliliği oldukça fazladır. Her bitki kendi içerisinde insan vücudu için bir şifa kaynağıdır. Özellikle faydası kanıtlanmış ve kullanılabilir bitkiler arasında çınar yaprağı gelmektedir. Çınar yaprağının saymakla bitmeyen faydalarını bize İbrahim Saraçoğlu kazandırmıştır.

İbrahim Saraçoğlu Kimdir?

İbrahim Saraçoğlu kimya profesörüdür. Özellikle bitkisel tedavi uygulamalarıyla Dünya çapında tanınmış bir isimdir.11 Nisan 1949 tarihinde Mersin de doğmuştur. İstanbul Avusturya Lisesi, Mersin Akdeniz Koleji ve Mersin İleri Okulu’nda okumuştur. Kimya Mühendisliği eğitimini Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1982 yılında Avusturya Graz Teknik Üniversitesi Fiziko Kimya Kürsüsü’nde Master ve Doktora yapmıştır. 1987 yılında Doçentlik ve 1994 yılında da Profesör kimliğini kazanmıştır. Profesör olduktan sonra tıp tarihi için ciddi çalışmalara imza atan Saraçoğlu, doğal bitki özlerinin insan sağlığı üzerinde bulunan etkisini ve bu bitki özlerinden kürler yaparak insanların vücut bütünlüğüne olan etkilerini araştırmıştır.

Çınar Yaprağı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Çınar yaprağı, toprağında bor olan bölgelerde yetişmişse özellikle antibiyotik özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle çınar yaprağının anatolius türü olması iyileştirici olarak kullanılacaksa önem arz etmektedir. Ayrıca seçilecek çınar yapraklarının derin yırtıklara sahip olmasına özen gösterilmelidir. Tıbbi amaçlı kullanılacak çınar yaprağının dalında kuruması beklenmelidir. Şayet ki beklenmez ise, toksik madde etkisini göstermemektedir ve gut, kireçlenme gibi hastalıklara karşı yeterli düzeyde etkili olmamaktadır. Ancak dalında kurutma amaçlı beklenilen süre çok uzun tutulursa da çınar yaprağı çok geç düştüğü için yaprak beslenme amaçlı pigment ve metabolitleri geri çekmektedir.

Çınar Yaprağının Faydaları

Çınar yaprağı tıbben gut, kireçlenmede çok etkilidir. Menopoz döneminde kadınlar için şifa kaynağıdır. Çınar yaprağının en önemli faydası eklemlerde oluşan kireçlenmelerde etkisini göstermektedir. Ayrıca vücudun yanık olan bölgelerine uygulandığında da tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Çınar yaprağı, vücutta bulunan şişlikleri yok etmekte ve ödemi atmaktadır. Sedef hastalığında tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Kepek problemi olan ve zayıf saçlara sahip insanlarda da önerilmektedir. Vajinal akıntısı çok fazla olan insanlarda bu akıntıların önlenmesine büyük fayda sağlamaktadır. Sara hastalığında tedavici edici özelliği bulunmaktadır. Romatizmal hastalıklarda tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Dişte oluşan ağrıları azaltmakta ve diş etlerinin sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Bel, Boyun ve omuz fıtıklarında oldukça faydalıdır. Bunun yanında çınar ağacı meyvesi yılan zehrine karşı tavsiye edilmektedir.

Çınar Yaprağı Kürü Nasıl Yapılır ve Kullanılır

İbrahim Saracoğlu’nun derin yırtıkları olan kurutulmuş çınar yapraklarından oluşan kürü önermektedir. Bu kürün kireçlenmeye karşı etkili olduğunu söylemektedir. Beyinde oluşan kireçlenmeye kadar etki eden çınar yaprağı hastaların derdine deva olmaktadır. Kür hazırlanırken bir su bardağı su ve bir buçuk kurutulmuş çınar yaprağı kullanılmaktadır. Kürü yaparken uygulanacak püf nokta, suyun kesinlikle klorsuz olmasıdır. Bir su bardağı suya ilave edilen bir buçuk yemek kaşığı çınar yaprağı bir dakika kaynatılmalıdır. Birlikte kaynarken özdeşleşen yaprak ve su karışımı kaynama işleminden sonra dinlenmeye bırakılmalıdır. Bu karışım ılıklaşınca süzülmesi gerekmektedir. Bu işlemden sonra çınar yaprağı kürü hazır hale gelmektedir.

Çınar yaprağı kürü, hazırlandıktan sonra günde iki defa ve toplam da iki barda kullanılmalıdır. Sabah ve öğlen öğünleri ile öğlen ve akşam öğünleri arasında kullanılması tavsiye edilmelidir. İbrahim Saraçoğlu bu kürün kireçlenmelere karşı fayda sağlaması amacı ile önermektedir.  Çınar yaprağı kürü on beş gün kullanıldıktan sonra ara verilmelidir. Verilen üç günlük aranın ardından on beş gün daha kullanılması tavsiye edilmektedir. Kürü uygularken her seferinde verilen tarif tekrar uygulanmalı ve taze olarak tüketilmelidir. Kaynamanın bir dakikayı geçmemesi kürün fayda sağlaması açısından önemlidir. Bunun yanında kürü kullanacak kişilerin öğün aralarında aç olmaması gerekmektedir.

Kadınlar İçin Çınar Yaprağı Faydaları

İbrahim Saraçoğlu çınar yaprağında toksik etkili formik asitlerin bulunduğunu söylemektedir. Çınar yaprağı seçerken özelliğini yitirmemiş yaprağa erişilirse, özellikle kadınların rahatsızlık duyduğu beyaz vajinal akıntının giderilmesi söz konusudur. Kür yine aynı şekilde hazırlanarak kullanıldığı takdir de vajinal akıntı problemine çözüm getirmektedir. Ayrıca menopoz döneminde vücutta şişlik ve ödemle karşı karşıya kalınmaktadır. Çınar yaprağı kürünün ödem atıcı özelliği sayesinde kadınların menopoz döneminde oluşan şişlik ve ödem sorunu da son bulmaktadır. Yani tek bir kür ile hem kireçlenme hem vajinal akıntı hem de menopoz sorunları çözüme kavuşmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı