DC ve DD Geçer Mi? Şartlı Koşullu Geçme Notu
Üniversitelerin ders geçme şartları, koşullu geçme veya şartlı geçme üniversite hayatında sık sık duyduğumuz veya duyacağımız tabirlerden birkaçıdır. Üniversite de okuyan öğrenciler için bu soru oldukça önemlidir, DC harf notu geçer mi? DD geçer mi sorusu sınıf geçmek ve mezuniyet aşamasında oldukça önemli olan durumlardan biridir. Çünkü dersi geçmek ve kalmak arasında kalan bir durumdur.
Üniversite de şartlı geçme ne demek? Koşullu geçme ne demek? DC geçer mi? DD geçer mi? DC geçer not mu? DD geçer not mu? ile ilgili detaylı bilgiyi üniversite mezunu olan yöneticilerimizden dinledik ve sizler için araştırma yaptık. Şimdi bu konular hakkında sizlere en açık ve net bilgileri verelim.
Koşullu Geçme Nedir?
Üniversitelerde genellikle final haftası sınavlardan sonra sık sık duyulan soruların başında gelmektedir. En önemlisi de okula yeni başlayan veya mezuniyeti yaklaşan öğrenciler bu sorular ile cebelleşmekte ve cevap aramaktadır. Peki koşullu geçme nedir?
İlginizi çekebilir: TYT kaç gün kaldı?
Şartlı Geçme Nedir?
Final haftasında sistem de açıklanan notlar sonrasında bazı derslerin vize ve final ortalaması sonucu oluşan sayısal notun karşılığı olan harf notu DC, DD olabilir. Bu durumda DC, DD yazıyor ise sistemde koşullu geçmişsiniz demektir. Bu durumda yapılması gereken bazı durumlar vardır. Üniversitelerde ders almanıza engel olabilir bu durum, çünkü 4’lük sistem üzerinden DD=1, DC=1,5 anlamına gelir. Ortalamayı düşüren etkenlerden biridir. Bu durum sonrası sınıf geçme notu olduğu için örnek bahsetmek gerekirse İnönü Üniversitesi genel ortalama 2 altı olan öğrencilere üstten ders vermiyor. Bu durumla karşılaşmamak için ortalamayı yüksek tutmak zorundasınız.
Ama her halükarda dersten geçmiş sayılırsınız. Fakat üniversiteden mezun olacağınız zaman genel ortalama 2 üstü olması gerekir. Yoksa okulu bitiremezsiniz.
DC ve DD İle Geçilir Mi?
Bazı üniversite öğretmenleri harf notu olarak DC ve DD notunu açmıyor. Dolayısı ile sistemde harf notu olarak sadece AA, AB, BB, CB, CC, FF görebilirsiniz. Zaten bu gibi durumlarda DC veya DD alınma ihtimali yoktur.
Ama sistemde DC, DD yazıyor ise şartlı geçtiniz demektir. Bu da sizin rahat bir nefes almanıza fayda sağlayacaktır. Geçici dahi olsa bir çözümdür. Gelecek yıl aynı dönemde bu dersleri tekrar alarak yükseltme hakkına sahipsiniz.