Düşük Yağlı Diyetin Faydaları

Düşük yağlı diyet Faydaları  arasında kalbin rahatlaması, kan akışının kolay olması tansiyonun normal hale dönmesi ve sağlık açısından yaşam konforunun artması gibi faydalar vardır. Düşük yağlı diyet programı özellikle kolesterolü düşürür, ancak trans yağların alınmaması gereklidir. Bu diyet programı Kalp krizi ve diğer kardiyovasküler problemleri ortadan kaldırmayı amaçlar. Düşük yağlı diyet programları, genel sağlık durumunun iyi bir şekilde korunması için minimum miktarda yağ barındırır. Bu programda kullanılan yağlar sağlıklı ve doymamış yağlardır. Vücutta bulunan yağ asitleri vitaminleri çözerler bu nedenle sıfır yağ programları önerilmez. Tamamen yağsız bir beslenme; vücuda yarar vermez. Tüm kilolar ve damar tıkanıklıkları doymuş trans yağların tüketilmesi ile oluşur.

Düşük yağlı  diyet programları kalbi rahatlatmaya yöneliktir ve kolesterol seviyeleri normale çekilir.Bir çok kanser türünün önlenmesi için de gereklidir. Bu programda kızartmalar da yasaktır. fast food besinler de tüketilmez. Tüm besinler ızgara veya buğulama yöntemi ile pişirilir. Et tüketilebilir ancak kolesterolü az olan hindi eti ve yağsız kırmızı et; protein içerdiği için  tüketilebilir.

Benzer şekilde, çoğu düşük yağlı diyet programlarının bir parçası olarak, tüketilen yağ miktarını azaltacak menüler hazırlamak gerekir, sebze ağırlıklı beslenme programları tahıl tüketimine ağırlık veren programlar yararlıdır.  düşük yağlı beslenme programında fasulye, yeşil fasulye ıspanak, kabak menünün önemli parçasını oluşturur. Sindirime yardımcı olduğu için lifli gıdaların alınması da önemlidir.

Lifli besinlerin vücuda verdiği kalori miktarı azdır ancak sindirim için daha fazla kalori harcanmasına neden olmaktadırlar. Bu nedenle lifli sebze meyveler yağsız diyetin önemli parçasını oluştururlar.

Yağlı Diyetlerin Zararları

Şeker hastaları, kalp hastaları düşük kolesterollü beslenmelidir. Yağlı diyetler bu tür kronik hastalıkları tetiklemektedir. Obeziteyi de tetiklemektedir. kısmi olarak hidrojene edilmiş olan yağlar- trans yağlardır ve bu yağların 40 yaş üstü erkek ve kadınlarda tüketilmemesi gerekir. yüksek kolesterollü trans yağları damar içinde plaklara neden olur. Damarlar tıkanmaya başlar. Tıkanan damarlardan kanın geçişi zorlaşır. Böylece basınç artar. Damar çeperine yapına basınç da artar. O halde 40 yaş üzeri herkesin düşük yağlı diyet programlarını tercih etmesi gerekir. Çünkü kronik hastalıklar ömür boyunca ilaç alımını ve diyeti zorunlu kılarlar. Bu da yaşam konforunu düşürmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı