Egzama Ne Zaman Geçer? Tedavisi Kaç Gün Sürer?

Egzama Tedavisi Kaç Gün Sürer? cevabıyla bu yazımızda sizlere bilgi vereceğiz.Egzama, çok çeşitli nedenler ile ortaya çıkabilen bir tür deri hastalığıdır. Bu hastalığın belirtileri arasında şişme, kızarıklık, deri üzerinde kırmızı kabarmalar ve kaşıntı gibi durumlar yer almaktadır. Dermatit olarak da bilinen egzamanın en yaygın türü ise atopik dermatit olarak karşınıza çıkmaktadır. Egzama nedenleri arasında ise birçok farklı faktör yer almaktadır. Kesin nedenleri ve tedavi şekli henüz belirlenememiş olan egzamanın kalıtsal bir hastalık olduğu düşünülmektedir çünkü bu hastalığın belirtileri herkeste aynı olarak seyretmektedir. Egzama nedenleri hem iç hem de dış faktörler olarak görülmektedir. Kozmetik malzemeleri, deterjanlar, sabunlar, kullanılan bir takım ilaçlar, şampuanlar, bazı kremler ve daha birçok faktör egzamaya neden olabilmektedir. Peki egzama kaç günde geçer ?

Ellerde sık görülen egzamanın ise su ve deterjan gibi materyallerle çok sık temas sonucunda oluştuğu, aynı zamanda kış aylarında soğuk hava nedeni ile de bu egzamanın arttığı gözlemlenmektedir. Kafa bölgesinde görülen egzamaya saç boyaları, yüzdeki egzamaya makyaj ve temizleme ürünleri, dudak bölgesinde görülen egzamaya incir ve benzeri yiyeceklerin neden olabildiği görülmektedir. Küçük çocuklarda ve bebeklerde de sık sık görülen egzamanın daha birçok farklı nedeni olabilmektedir. Güneş ve aşırı stresin dahi neden olabildiği egzamaya ne iyi gelir sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Egzama tedavisinde bazı ilaçlar, kremler, losyonlar, yağlar ve de bitkisel tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. Deriyi yumuşatmak, kaşıntıyı azaltmak ve hassas olan cildi yatıştırmak üzerine birçok tedavi yöntemi ile geçirilmeye çalışılan egzama, daha çok bitkisel tedavi yöntemleri ile gerileyebilmektedir. Ancak tedaviyi kulaktan dolma bilgiler ve rastgele ürünler alarak yapmaya çalışmak büyük bir hatadır. Kesinlikle bir doktor tavsiyesi alarak onun vereceği ilaç veya kremler ile ve onun söyleyeceği oranlarda kullanarak tedavi denemek doğru olacaktır. Ancak ilaç ve krem kullanmak istemiyorsanız egzama için bitkisel tedavi alternatifleri de mevcut.

Egzama İçin Bitkisel Tedavi

Egzama bitkisel tedavisi için birçok yöntem kullanılmaktadır. Egzamaya iyi gelen bitkiler arasında papatya, aloe vera, sarı kantaron, meyan kökü, lavanta, kına, ada çayı, beyaz dut, süpürge otu gibi bitkiler yer almaktadır. Egzama tedavisi bazı dönemlerde sizi oldukça zorlayabilmektedir. Hem ilaçla hem de bitkisel yollar ile tedavi edilmeye çalışılan egzama, bazen uzun yıllar tedavi edilmezken, bazen de kendiliğinden iyileşebilmektedir. Egzama tedavisinde bazı bitkisel kürler 15-20 gün içinde sonuç vermekte, ilaç tedavilerinde ise birkaç haftada iyi sonuçlar alınabilmektedir. Kişinin yaşamış olduğu egzaman türüne göre de tedavi süresi değişkenlik göstermektedir. yani egzama kaç günde geçer sorusunun cevabı kişiye ve hastalığının aşamasına göre değişmektedir. Bazı bireyler 15-20 gün içerisinde sonuç aldığı halde bazıları yıllarca egzama ile mücadele etmektedir. Önemli olan tedaviyi aksatmadan ve egzamalı bölgeyi rahatlatmak üzerine tedaviler uygulanmasıdır. Zira kızarmış ve kaşıntı yapan bölge sizi oldukça zorlayabilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı