2020 Ek Dersler Ne Zaman Yatacak?

Ek Dersler Ne Zaman Yatacak?

Ek ders: öğretmenlerin zorunlu olarak haftalık girmesi gereken ders saatinin dışında kalan saatlere devletin ders başına ödediği ücrettir. Bu ücret öğretmenlerin ham maaşından harici olup farklı zamanlarda yatar. Ek dersi sadece derse girerek değil başka yollarla da öğretmenler hak edebilir.

Ek Ders Nedir, Nelerden Ek Ders Ücreti Alınır?

Hangi durumlarda ek ders kazanırsınız:

  1. Okulda zorunlu ders saatini doldurup fazladan girdiğiniz ders saatlerinden ek ders hak edersiniz.
  2. Son yapılan değişiklikle okul içinde nöbet tutarsanız ek ders ücreti kazanırsınız.
  3. Pansiyon nöbeti tutarsanız ek ders alırsınız. Bu durum özellikle yatılı bölge okullarında, yada yatılı yurdu bulunan okullarda mümkündür.
  4. Takviye kurs açarsanız oradan da harici ek ders ücreti alırsınız.
  5. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu merkezi sınavlarda görev alırsanız buradan da ek ders ücreti alırsınız. Örnek olarak TEOG sınavını bu ek ders türüne örnek verebiliriz.
  6. Bunların dışında Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile okulunuzda ya da Halk Eğitimde kurs açarak ek ders ücreti kazanabilirsiniz. Tabi bunun için kurs açacağınız alanda öğreticilik belgesi yerine geçen sertifikanızın bulunması gerekir.

Bunun dışında ek ders ücretleri ile alakalı her türlü sorunuzu bağlı olduğunuz Milli Eğitim Müdürlüğünün mutemetliğine sorabilirsiniz.

Hangi Öğretmen Haftalık Ne Kadar Ek Ders Alır?

Sınıf öğretmenleri haftalık 18 saat derse girdikten sonra girdiği dersler ek ders yerine sayılır. Bunun haricinde haftada girdiği her 10 saat için 1 saatlik planlama ek ders ücreti alır. Yani haftada 30 saati dolduran bir sınıf öğretmeni haftada 15 saat ek ders ücreti alır.

Branş öğretmenleri (Türkçe Öğretmeni, İngilizce Öğretmeni, Matematik Öğretmeni, Fen ve Teknoloji Öğretmeni, Beden Eğitimi Öğretmeni, Müzik Öğretmeni, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, Fizik Öğretmeni, Kimya Öğretmeni, Biyoloji Öğretmeni, Sosyal Bilgiler Öğretmeni vb.) 15 saat zorunlu ders saatini doldurduktan sonra girdiği her saat ek ders olarak hesaplanır. Bunun yanında haftada doldurduğu her 10 ders saati başına 1 saatlik planlama ek ders ücreti alır. Yani haftada 30 saati dolduran bir branş öğretmeni haftada 18 saat ek dersi hak etmiş olur.

Ek Ders Ücretleri Ne Zaman Yatar 2019?

Ek ders ücretleri ülkemizde birçok il ve ilçede farklılıklar göstermektedir. Ülkemizin genelinde ek ders ücretleri her ay 1-7 arasında yatar. Ama nadiren de olsa ayın 15’ine kadar ek ders bekleten birimler vardır. Bu farkın oluşması ek ders işlemlerinin otomatik olarak değilde Kbs sistemine el ile girişlerin yapılmasından kaynaklıdır. Bunun dışında okullardan girişin geç yapılması, Mal Müdürlüğüne giden ek ders evraklarının geç onaylanması, ya da bankanın birkaç gün maaşları hesaba geç yatırması gibi sebeplerden ek ders ücretleri hesabınıza geçmesi ayın 15’ine kadar uzayabilir.

Erken yatan tek ay her yılın sonundaki Aralık ayının ek ders ücretleridir. Bir önceki yılın hesaplarının kapatılması için Aralık ayının ek dersini Aralık ayında alırsınız.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. ücretli öğretmen maaşları aralık ayında yatmadı bunun sebebi nedir, aralık ayı ücreti ocak ayında zamlı ücretten mi yatar?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı