Kalp Damar Hastalıkları Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir

Kalp Damar Hastalıkları Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir, Kalp Hastalıkları neden olur sebepleri nelerdir bakmadan önce sizlere bir tavsiyemiz var. Mutlaka Evinizde Bir Adet Tansiyon Aleti Olsun.

Her an kontrol edebilmek çok önemlidir.Kalbin çalışması yaşam ile eş anlamlıdır. Sağlıklı yaşam bakımından kalp sağlığının korunması ve kalbin düzenli çalışması önemlidir. Kalp sağlığı üzerinde olumsuz etki yapan çok sayıda etken vardır. Başlıca etkenler şunlardır:

  • 1. Hipertansiyon: Damar içindeki basınç yüksek olduğunda kalp bu yüksek basınca karşı daha güçlü kasılma yapmak zorunda kalacağı için zaman içinde yorulur ve kalbin pompa gücünde zayıflama olur. Hipertansiyonlu hastalarda kan damarlarında da bozulma olur, kalbin besleyici damarlarının bozulması sonucu kalp rahatsızlığı meydana gelir. Hipertansiyon Hakkında Detaylı Bilgiye ulaşmak isterseniz Buraya tıklayarak alabilirsiniz
  • 2. Sigara (tütün) kullanımı: Kan damarlarının yapısını bozan en önemli etkenlerden biri sigara dumanıdır. Özellikle kalbi besleyen (koroner) damarların bozulması sonucunda kalbin beslenmesi bozulur, kalp kası zayıflar ve kalp hastalıkları ortaya çıkar.
  • 3. Yüksek kan yağları, yüksek kolesterol: Kan yağlarının (kolesterol) yüksek olması kan damarlarının bozulması açısından ciddi risk oluşturur. Kalbin besleyici damarlarının daralması ve tıkanması sonucunda kalp hastalığı gelişir.
  • 4. Şeker hastalığı: Kalp hastalıkları bakımından şeker hastalığı da risk oluşturur. Kan şekeri yüksek olduğunda kalbin besleyici damarları (koroner damar) hasar görür, bu durum kalp hastalıklarının gelişmesine zemin hazırlar.

Kalp hastalıkları için yukarıda sayılan öncelikli risk faktörlerinin yanı sıra fazla yağlı yiyecekler tüketmek, şişmanlık, zayıflamak istiyorum diyenler için sitemizde diyet listeleri ve kilo verme önerileri bulunmaktadır), çok tuz tüketimi, stresli ortamlarda bulunmak da kalp hastalıkları bakımından risk oluşturur.

Kalp Damar Hastalıkları Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir

Kalp Damar Hastalıkları Belirtileri ve Nedenleri Nelerdir

Kalp hastalıklarının erken dönemde dikkat çeken bir belirtisi yoktur, ilerlemiş durumda tipik belirtisi, efor ile oluşan nefes darlığı ve göğüs ağrısıdır. Bu yakınmalar başlangıçta efor yapıldığında hissedilir, ancak zamanla günlük hareketler sırasında da göğüs ağrısı hissedilebilir. Bazı hastalarda kalp hastalığının ilk belirtisi olarak kalp krizi görülebilir. Kalp hastalarında bazı ilaçlarla rahatlama sağlanabilir, bazı hastalarda da bozulmuş olan kalp damarlarının cerrahi yolla genişletilmesi veya değiştirilmesi gerekebilir. Kalp hastalığı kalbin pompa gücünde azalma olmadan tespit edilir ve uygun şekilde tedavi edilirse hastalar rahat şekilde yaşamlarını sürdürebilirler.

Kalp Hastalıkları Kimlerde Daha Çok Görülür

Kalp hastalıkları erkeklerde kadınlara göre daha fazla görülür. Bütün dünyada ölümlerin en büyük nedeni kalp hastalıklarıdır. Bu nedenle kalp hastalıklarından korunmak oldukça önemlidir. Bunun için hipertansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol gibi sorunlar varsa uygun şekilde tedavi edilmeli, düzenli olarak egzersiz yapılmalıdır.
Ayrıca sigara içilmemesi de korunma bakımından çok önemlidir.

KALP HASTALIKLARINDAN KORUNMAK İÇİN;

  • SİGARA (TÜTÜN) İÇMEYİNİZ.
  • FAZLA YAĞLI VE TUZLU YİYECEKLER TÜKETMEYİNİZ.
  • DÜZENLİ EGZERSİZ YAPINIZ.
  • YILDA BİR KEZ DOKTORA MUAYENEYE GİDİNİZ.
  • TANSİYONUNUZ YÜKSEK İSE TEDAVİ OLUNUZ.

Öncelikle Mutlaka Evinizde Bir Adet Tansiyon Aleti Olsun. Her an kontrol edebilmek çok önemlidir.

Editörümüze Kalp Damar Sağlığı ve Genel sağlık açısından sormak istediğiniz sorular var ise yorum kısmına yazabilirsiniz. Aynı gün içinde cevaplanacaktır.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bacağımın içe bakan eklem kısmındaki damarda sertlik hissettim homojen deyil buna müteakip aynı hat üzerinden yukarıya doğru hem ağrı hemde yanma hissi adelede sertleşme var nefes problemim var

    1. yaşınızı bilemiyorum fakat size önerim vakit kaybetmeden bir doktora gitmeniz gerekiyor. belirtiler normal yada hafif bir duruma benzemiyor. İhmal etmemenizi tavsiye ederim.

  2. Editörümüze Sormak İstediğiniz sorular için bu bölümü kullanabilirsiniz. Sorularınız birkaç saat içinde cevaplanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı