Ramazan Pidesi Kaç Kalori

Ramazan pidesi kaç kalori, ramazan pidesinin kalorisi ebatına göre değişiklik göstermektedir. İçerisinde susam bulunduğundan dolayı normal ekmeğe göre kalorisi daha yüksektir.

Ramazan aylarında sofralarımızın olmazsa olmaz besininden birisi ramazan pidesi dir. İftar ve sahur sofralarının vaz geçilmez lezzetinin sağlığımıza olan etkilerini konuşmak işitiyoruz.

 Ramazan Pidesi Kaç Kalori ?

 100 gr ramazan pidesi 260 kcal kaloridir.

100 gr susamsız pide 230 kcal kaloridir.

100 gr ev yapımı pide 504 kcal kaloridir.

2017 ramazan pidesi fiyatları Ankara ve İstanbul da 2 tl olarak belirlenmiştir.

Ramazan pidesi bize çok lezzetli gelmesinin yanı sıra kilo almanıza neden olabilecek bir besin diyebiliriz. Bunu belirleyen en önemli unsur, tüketim miktarıdır.

Yani ne kadar çok tüketirseniz o kadar çok kilo alımınıza destek sağlamış olabilirsiniz.

Bir tane ramazan pidesi 20 dilim normal ekmekle eşdeğer olabiliyor.

 

Ramazan Pidesi Kaç Kalori

Ramazan Pidesi Kilo Aldırır mı?

Ramazan pidesinin iştah açıcı bir özelliği olduğunu uzmanlar açıkladı. Aslıda iftarda ve sahurda ne kadar çok pide tüketirsem daha az acıkırım düşüncesi hakimdir. Ama bu yanlış bir düşüncedir. İştah açıcı özelliğinden dolayı daha çabuk acıkmanız mümkün hale geliyor.

Pide tüketirken mümkün olduğunca az tüketmeye çalışın, bu genellikle bir dilimden fazla olmasın.

 

Ramazan Pidesini Sahurda Tüketilmeli mi ?

Ramazan pidesini sahurda tüketmeniz kan şekerinizin hızlı bir şekilde artışına ve azalışına neden olduğu için gün içinde acıkmanızı ve halsizliğinizi arttırmaktadır.

 

Ramazan Pidesi Kaç Kalori

Evde Yapabileceğiniz Pide Tarifi

Ramazan pidesi nasıl yapılır ?

Gerekli malzemeler: Un, 6 su bardağı kadar, 1 Çorba kaşığı şeker, 2 çorba kaşığı yemeklik sıvı yağ, yarım çay kaşığı tuz ve kıvamını alacağı kadar su.

Üstünü hazırlamak için 1 adet yumurta sarısı, 1 er kaşık susam ve çörek otu ve 1 kaşık kadar su.

Hazırlanışı

Bir kabın içine unu, sıvı yağı maya, şeker ve tuzu katıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş su ekleyerek hamurun kıvam almasını sağlıyoruz. Hazırlayacağımız hamur ele yapışmamalı ve kıvamlı olmalıdır. Bir süre güzelce yoğurduktan sonra üzerini örtüp 30 dakika kadar mayalanmasını bekliyoruz.

Mayalanan hamuru biraz daha yoğurduktan sonra bir süre daha dinlenmeye bırakıyoruz 10 dakika kadar yeterli olacaktır. Hamuru 2 parçaya bölüp daha sonra merdane ile açıyoruz. Güzel bir şekil verdikten sonra üzeri için hazırladığımız malzemeleri çırpıp ekliyoruz. Fırça yardımıyla sürebilirsiniz. Daha sonra susam ve çörek otunu ekip önceden ısıtılmış 200 deredeki fırınımıza veriyoruz. 13- 15 dakika yeterli olacaktır. Afiyet olsun.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı