Faranjit Kaç Gün Sürer?
Faranjit Kaç Gün Sürer? Faranjit Ne Demektir?
Bulaşıcı bir iltihaplanma hastalığı olan faranjit nedir, Faranjit Kaç Gün Sürer? Akut farenjit ne zaman geçer? ve neden meydana gelir gibi sorular, hastalığın tedavi aşamasında önemlidir. Burnun ve ağzın arka tarafında farinks isimli bir boğaz kısmı bulunmaktadır. Farinks, ağız açıldığında karşı taraftan görülebilmektedir. Bu kısmın iltihaplanması ile farenjit oluşmaktadır. Genel olarak kış mevsiminde, virüs ile mikropların boğaz kısmına yerleşmesi ile meydana gelen ve bulaşıcı olan boğaz enfeksiyonu faranjit nedir sorusunun cevabını oluşturmaktadır. İki tip farenjit vardır.
Akut Farenjit Nedir?
Uzun zamandır farenjit sorunlarını yaşayan ve artık fazla rahatsız edici şikâyetleri olmayan kişilerde görülen farenjit kronikleşmiş olan müzmin farenjit anlamına gelmektedir. Ancak hastalığın yeni başlayan ve çok şiddetli olan türüne ise akut farenjit adı verilir. Herkesin boğazının arka kısmı toz, mikrop ve ısılara karşı duyarlıdır. Her iki tip faranjitin nedeni genelde mikrop ya da virüslere bağlıdır. Kronik olan farenjitte alkol ve sigara kullanımı, virüs, alerji ve bakteri etkilidir.
Akut farenjitte ise sebep genelde virüs ile bakteridir. Mevsimler de farenjit oluşumuna etki etmektedir. Bu hastalığa yakalananlar faranjit kaç gün sürer, Akut farenjit ne zaman geçer? sorusunu sorarlar. Bu durum kişiye göre değişmektedir.
Farenjit Belirtileri ve Tedavisi
Farenjit hastalığı, temelde bir boğaz ağrısıdır. İlk belirtisi de budur. Ancak diğer belirtiler de farenjit hastalığını haberdar etmektedir. Bu belirtiler şunlardır:
Farenjit’in belirtileri;
-Baş ağrısı
-Ateş
-Deri döküntüsü
-Kas ve eklem ağrısı
-Boyun kısmında şişmiş lenf görüntüsü
-Öksürük
-Ses kısılması
-Yorgunluk
-Halsizlik
-İştahsızlık
-Boğazda yanma, kaşıntı, kuruluk
-Burun akıntısı
-Yiyeceklere ve tozlara karşı aşırı hassasiyet
Farenjit hastalığına yakalananlar faranjit kaç gün sürer ve ne gibi tedaviler uygulanır araştırmaktadırlar. Akut farenjit hastalığı viral kaynaklı olduğu için antibiyotiğe gerek kalmadan tedavi edilmektedir. Bu anlamda sprey, gargara, ağrı kesici gibi ilaçlar tavsiye edilir. Yapılan incelemeler sonucunda, farenjit bakteriyel kaynaklı ise antibiyotik tedavisine başlanır.
Kronik olan farenjitte ise, tedavi faranjite neden olan etkeni ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bu etkenler ortadan kaldırılmadan kronik faranjitin tedavisi mümkün olmamaktadır. Bu anlamda hızlı bir iyileşme süreci için doktorların tavsiyesine tam olarak uyulması ve verilen ilaçların aksatmadan alınması gerekmektedir. Eğer farenjit belirtileri görüyorsanız ve farenjit olduğunuzu düşünüyorsanız doğrudan antibiyotik tedavisine başlamayın. Öncelikle bir doktora başvurarak doğru teşhisin konulmasını sağlayın. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, antibiyotiğe gerek kalmadan tedavi edilebileceği durumda ise, antibiyotik kullanımından kaçının.
Ayrıca Bu Yazımıza da Göz Atmayı Unutmayınız.