Gebelik diyabeti nedir?

Gebelik diyabeti, hamilelik sırasında ortaya çıkan bir diyabet türüdür. Hamilelik sırasında bebeği etkileyebilir. Hamileyken uyanık olmak her zaman önemlidir. Jinekoloğunuz bir teste gitmenizi tavsiye edene kadar öğrenemeyeceksiniz. Hamilelik sırasında uyanık olmak bebeğiniz için çok sorumlu bir adımdır. Gebelik hastalığı hakkında daha fazla bilgi edelim.

Diyabet, çağımızın en büyük sorunlarından biridir. Birçok kadın için ciddi sorunlara neden olur. Bu konuda dikkat etmeniz gereken önemli detayların olduğu bir gerçek. Çünkü bu, tüm hayatınızı ilgilendiren bir sorundur. Çoğu kadının şikayet ettiği sağlık sorunlarından biridir. Bu yüzden bugün bu konuyu incelemek istedik. İşte tüm diyabet hakkında:

Gebelik diyabeti neden hamilelik sırasında ortaya çıkar?

Bir kadın hamile kaldığında, sık sık hormonal değişikliklerden geçer. Bundan dolayı progesteron ve östrojende artış olasılığı artar. Bazen hormonlar pankreasınızda yeterli insülin üretemez ve bu da kanda yüksek glikoz seviyesiyle sonuçlanır. Bu geç gebelikte, vücuttaki hormonların yeterli insülin üretmemesi oldukça olasıdır ve bu, gebelik diyabetine yol açan kan şekeri seviyesiyle sonuçlanır.

Gebelik diyabeti olduğunuzu nasıl teşhis edeceksiniz?

Çoğunlukla, hamile kadınlar herhangi bir gebelik diyabeti semptomunun farkına varmazlar. Mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, yüksek veya düşük tansiyon gibi başka sorunlardan da muzdariptirler. Bu yüzden o kadar da dikkat etmiyorlar. Jinekologları tarafından glikoz tarama testlerine gitmeleri önerilir.

Gebelik diyabetinin belirtileri nelerdir?

Gestasyonel diyabetin semptomları, tip 1 ve tip 2 diyabetiyle aynıdır. Bu semptomların hiçbirinin farkına bile varmamış olmanız da mümkündür. Bu testin yapılması önerildiğinde, gebeliğin ikinci trimesterinde idrara çıkma sıklığı artar sanki. Açlık ve normal gebelikte de görülür. Dolayısıyla gebelik diyabetinin semptomlarını fark edememek oldukça olasıdır.

Gestasyonel diyabet tedavisi hakkında

Gestasyonel diyabet için en güvenilir tedavi kontrollü diyetinizdir. Anne olmaktan sorumlu olmak, ikinci üç aylık döneminiz başlamadan önce tüm bunları bilecek kadar akıllı olmalısınız.

1. Diyetinizi baştan kontrol edebilirsiniz. Şeker, pirinç, patates, muz, paçavra, tatlı yiyecekler veya diyabette yemesi kısıtlı yiyecekleri tüketmekten kaçının. Doktorunuz size tam bir rehberlik sağlayacaktır.
2. Doktor size tavsiyede bulunduğunda glikoz tarama testi yaptırın.
3. Şeker seviyenizi bilin, böylece diyetinizi buna göre kontrol edebilirsiniz.
4. Hamilelikte tavsiye edilen veya uzman rehberliğinde egzersiz ve meditasyon yapın.
5. Yürüyüşe çıkın.
6. Hekimin rehberliğinde gerektiğinde insülin enjekte edin.

Kadın sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için sitemiz ile iletişim halinde olmanız yeterli olacaktır. En güncel ve en doğru kadın sağlığı makalelerini sizler için yayınlıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı