Heyet Raporu Kaç Gün? Heyet Raporu Nereden Alınır?

Kişinin sağlıklı olduğunun onaylanması amacı ile alınan; farklı alandaki polikliniklerin doktorlarının inceleme ve değerlendirme aşamasında bulunduğu bir sağlık raporu çeşidi olmakla birlikte birçok farklı durumda alınması gereken resmi bir belge niteliği taşımaktadır. İşe başlama, askerlikten muaf olma, evlat edinme, yurt dışı seyahati, gebelik durumlarında memurların izin alması gibi birçok durumda heyet raporu alınmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Hem özel hastanelerden hem de tam teşekküllü devlet hastanelerden alınabilen heyet raporu için hazırlanması gereken birtakım belgeler bulunmaktadır. Gerekli belgelerin standart olmasının yanı sıra bazı kurumlar ek belgelere de ihtiyaç duyabilmektedir. Vesikalık fotoğraf (3 adet), kimlik fotokopisi, raporun hangi kurum için gerekli olduğu ibraz edilen bir dilekçe standart olarak belirlenmiş gerekli belgelerdir.

Heyet raporu alabilmek için belli bir miktar ücreti gözden çıkarmak gerekmektedir. Hastaneden hastaneye değişiklik gösteren heyet raporu ücreti genellikle 100 – 150 TL’ye ilave olarak kan tahlili ücreti de ödenmektedir. Özel hastanelerde ise bu ücretlerde artış görülebilmektedir.

Heyet Raporu Kaç Gün?

Hamilelikte Heyet Raporu Kaç Gün?

Heyet raporu süresi her hastanede farklı şekilde belirlenmekle birlikte her durum için de farklı olduğu gözlemlenmektedir. Riskli gebelik durumlarında, çoklu gebelik durumlarında ya da anne adayının gebelik durumu ile birlikte sağlık problemleri de yaşamasının durumunda alınabilen heyet raporu süresi gebelikle 30 ya da 40 gün kadardır.

Heyet Raporu Kaç Günden Başlar?

Heyet raporunun birden fazla çeşidi olduğunu ve kurumdan kuruma da değişiklik gösterdiğini belirtmiştik. Bu bilgiler doğrultusunda tek doktorun imzasının bulunduğu raporda 14 gün, iki doktorun imzasının bulunduğu raporda 20 gün, heyet raporu ise 21 günden başlayarak 6 aya kadar süreli alınabilmektedir.

Heyet Raporu Kaç Gün Öğrenci

Öğrencilerin heyet raporu alması süreci de diğer durumlarla benzerlik göstermektedir. Hangi kurum için ve hangi sağlık nedeni ile alınacağı bilgisi dilekçede yer almalı ve istenilen diğer belgeler de hazırlanmalıdır. Tek seferde heyet raporu minimum 21, maksimum 6 aylık olarak alınabilmektedir.

Heyet Raporu Kaç Günde Alınır?

Heyet raporu alınacak kurumun yoğunluğuna bağlı olarak alma süresinde değişiklikler yaşanabilmektedir. Bunun yanı sıra sabah erkenden hastaneye gidildiğinde öğleye kadar da sürebilir 3 4 güne de sarkabilmektedir.

Heyet Raporu En Az Kaç Gün Olur?

Heyet raporu en az 21 gün geçerli olmaktadır. Bunun yanı sıra heyet raporu kaç gün geçerli? olduğunu birçok kişi merak etmektedir. Bu süre en fazla 6 ay olarak belirlenmiştir.

Heyet Raporu Kaç Gün?

Psikiyatri Heyet Raporu Kaç Gün?

Psikiyatri heyet raporunun süresi de diğer heyet raporu çeşitleri ile benzerlik gösterebilmektedir. 6 aylık süre dolduğunda tekrardan heyet raporu alınabilmektedir.

Kaç Gün Normal Rapordan Sonra Heyet Raporu Alınabilmektedir?

Kullanıcılarımızın en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de kaç gün normal rapordan sonra heyet raporu alınabileceğidir. Genellikle hamilelikte karşılaşılan bu sorun ise şu şekildedir. Normal şartlarda Devlet Memurları Kanunu’na göre yılda 40 gün rapor hakkı bulunmaktadır. Yani tek hekimin vereceği raporlar 40 günü aşamaz. Bu nedenle 40 günden sonra heyet raporuna geçiş gerekebilir. Bu doktorunuzun görüşüne bağlı olmakla birlikte hamilelikte heyet raporu genelde düşük riski olan gebelik durumlarında verilmektedir. Yani kaç gün normal rapordan sonra heyet raporu alınabilir sorusunun cevabı 40 günden sonradır.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Rorschach testi dedir hocam piskiyarsrt doktoru566 sorudan so ra birsey demden beni ruh ve sinir hastanesine gondersınler rorschach testi icin hic bir fikrim yok

  2. Rorschach testi dedir hocam piskiyarsrt doktoru566 sorudan so ra birsey demden beni ruh ve sinir hastanesine gondersınler rorschach testi icin hic bir fikrim yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı