Hostesler Kaç Yaşına Kadar Çalışabilir?

Hostes olmak isteyen ve bu konuda ben nasıl hostes olurum diye bilgi almak isteyenler bu bilgilere dikkat etmeli. Öncelikle hostesler kaç yaşına kadar çalışabilir şeklinde kafasında soru işareti olanlar hosteslerin emeklilik yaşı 45’tir. Bu durum bazı ülkelerde değişiklik gösterir. Ama genel itibariyle, bakımlı, güzel bir gülümsemeye sahip ve tabi ki güzel bir görünüme sahip olmak gerekir.

Yüzde herhangi bir kesik, sivilce izi, yara izi gibi görünüşü bozan kusurlar olmamalıdır. Genç insanların çevreye daha iyi ayak uydurduklarından ve insanlar ile iletişim becerileri daha iyi olduğundan bu meslekte genellikle genç ve çevresi ile uyumlu insanlar tercih edilir.

Başvurularda Önemli Olan Kriterler Nelerdir?

Adayların görme ile ilgili problemleri olmaması gerekir. Gözlük ve ya lens kullanan adaylar işe kabul edilmezler. Başvuran adaylar ciddi sağlık kontrollerinden geçerler ve hiç bir şekilde ruhsal rahatsızlığı olan, fiziki bir problemi olan, kalp hastalığı, AIDS gibi virüslü hastalıklar taşıyan adaylar işe alınmazlar. İletişim kurma becerisi çok önemlidir. Pasif kalan, karşıdaki insan ile diyaloğa giremeyen özgüvensiz kişiler bu meslek için uygun değildir. Ayrıca iletişim becerisi, yabancı dilde de iyi olmalıdır.

Eğer başvuruda kabul edilir ve işe alınırlarsa sonrasında verilecek olan eğitimde adaylar özel bir İngilizce eğitimi alırlar. Hostesler kaç yaşına kadar çalışabilir sorusun cevabı 45’tir. Güler yüzlü olmalıdırlar. Dış görünüşlerine dikkat eden bakımlı kişilerin hep bir artısı olur. Hostesler kaç yaşına kadar çalışabilir diye merak edenler için cevap 45’tir. 45 yaşına kadar hostes olarak çalışabilirsiniz.

Peki, Hosteslerin Geçtiği Eğitimler Nelerdir?

İlk önce başvuru yaptıktan sonra eğer işe alınırlarsa sıkı bir eğitimden geçerler. Elbette her meslekte olduğu gibi burada da oldukça zor engeller vardır. Aslında hostesler yiyecek ve içecek servisi yapan kişi değillerdir sadece; onlar birer güvenlikçidirler. Alınan birçok önleme rağmen uçakta herhangi bir saldırı ya da kaçırma, kavga gibi olaylara müdahale ederler. Yolcuları sakinleştirir ortamın gerginliğine müdahale ederler. Bu konularda nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili hosteslere bilgiler verilir. Uçağım kaçırılma durumu vs. Şeklinde eğitim alırlar.

Hosteslikte giyim de çok önemlidir. Giyim konusunda çok iyi bir denetimden geçerler. Kullanacakları makyajlar, ojeler bile belirlidir ve bunlar firma tarafından karşılanır. Çok kırmızı ruj süremezler ya da ayakkabılarının topuğu 8 cm’yi geçemez. Yani hostesler tam bir disiplin içinde olmalıdırlar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı