Karbonhidrat Diyeti
Karbonhidrat Diyeti, diyet uygulaması kapsamında tüketilen besin maddelerin içerdiği değerler oldukça önemlidir. Öyle ki özellikle de karbonhidratlı besinlerin yoğunluk ile tüketilmesi karbonhidrat ögelerinin yağa dönüşmesine sebep olmaktadır.
Bu durumda kişide bölgesel yağlanma ve benzeri durumların oluşması kaçınılmaz. Peki karbonhidrat diyeti ile nasıl kilo verebiliriz? 12 günlük bir diyet uygulaması sayesinde düşük karbonhidratlı besinler ile beslenerek aynı zamanda kilo vermeniz mümkündür.
Bu beslenme programı içerisinde şekerli ve nişastalı besinler bulunmamaktadır. 12 günlük uygulanan diyet uygulamasında 2 gün boyunca diyeti devam ettirip ardından da 2 günlük bir ara vermeniz gerekli. Bu süre zarfı sonucunda tekrar diyet uygulamanıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Karbonhidrat DiyetiKarbonhidrat Diyeti Nasıl Yapılır
Diyet uygulamasını 2 gün ara vererek 12 gün boyunca uyguladıktan sonra istediğiniz kiloya ulaştığınızda sadece haftanın 5 günü uygulayabilirsiniz. 5 günlük süreçte de yine 5 gün sonra 2 günlük ara vermeniz gerekir. Bunun yanı sıra yatmadan önce atıştırma adına sadece yağsız süt, domates suyu ve su tüketmeniz önerilir. Bunun dışında herhangi bir besin maddesi yada farklı bir içecek tüketmeniz önerilmez. Meyvelerden de Greyfurt meyvesinin yağ yakma görevini tamamen başarılı bir şekilde yerine getirdiğini söyleyebiliriz.
Karbonhidrat DiyetiDüşük Karbonhidratlı Besinler
Sıra ile sıralayacak olursak Sebze grubundan mantar, kereviz, dolmalık biber, brokoli, ıspanak, salatalık, brüksel lahana, patlıcan, yeşil fasulye, kabak, bamya, kıvırcık, karnabahar, domates, fasulye filizi, karahindiba, şalgam, salata sosu, hardal bitkisi, yeşil soğan, yeşil fasulye gibi sebzeleri düşük karbonhidratlı besinler olarak örnek verebiliriz.
Sos olarak örnek verecek olursak mayonez içeren soslar karbonhidrat değerleri düşük besinlerdendir.
Yine tavuk, hindi, balık, ton balığı, ciğer, pirzola, biftek, istakoz, yengeç ve ciğer de yine besin değeri bakımından karbonhidratı düşük besinler arasında yer almaktadır.
Karbonhidrat Diyetinde Tüketilmemesi Gerekenler
Süt ve süt ürünleri, peynir, tatlılar, ekmek, patates, havuç, patates cips, hazır soslar, mısır cips, kuru fasulye, mısır gevreği, soğan, pancar, bezelye, havuç, jöle, reçel gibi besinler tüketilmemelidir.
Diyet alışkanlığında en önemli besin maddesi olarak belirtilen greyfurtun sık sık tüketilmesi gerekmektedir. Greyfurtun hem suyunu içmeli hem de kendisini yemelisiniz. Bu diyet uygulamamızda öğün arasında herhangi bir şey tüketmemeye özen gösteriniz. Diğer diyet uygulamaların aksine bu diyetimizde ara öğünlerde besin tüketimi ön görülmüyor. Eğer ara öğün tüketimini alışkanlık haline getirmişseniz ve bir şeyler yemeden duramıyor çok acıkıyorsanız öğünlerde sebze ve salata tüketimini bir nebze arttırabilirsiniz.
İçecek konusunda da yine ayı hassasiyeti göstermeniz gereklidir. Çay, kahve ve benzeri sodalı içecekler içeriğinde bulunan asit ve kafein ile metabolizma yapısını yavaşlatmaktadır. Dolayısıyla bu tarz içecekleri hiç tüketmemek gerekli. Bunun yerine daha doğal şeker içermeyen greyfurt suyunu tercih edebilirsiniz. Eğer yine canınız çok çekiyor ise o zaman da hafta bir kaç kez çay tüketebilirsiniz. Çay düşük kalorili bir içecektir. Lakin şekerle birleştiğinde kalori oranı yok diyemeyiz.
Diyet listelerine baktınız mı ? bir çok diyeti burada bulabilirsiniz. Sorularınız ve yorumlarınız için aşağıdaki yorum kısmını kullanabilirsiniz. Sorularınız kısa süre içerisinde cevaplanacaktır.