Ketojenik Diyet

Ketojenik Diyet, zayıflama isteği her bayan için koşulsuz arzulanan duygulardan bir tanesidir. Biz bayanlar ne kadar kusursuz bir vücut yapısına sahip olur isek o denli formda ve zinde olur sağlıklı bir yaşam süreriz.

Öyle ki aşırı kilo alımı sadece bizler için şişmanlama konusunda değil sağlıklı yaşam konusunda da tehdit oluşturmaktadır.

Ketojenik Diyet

Diyet konusunda bir çoğumuz yanılgıya düşer vücut yapımız için doğru olan diyeti değil konu komşumuzun eşimizin dostumuzun tavsiye ettiği veya internet üzerinde yayınlanan diyet ve beslenme önerilerini araştırarak diyete başlarız. Halbuki bu bizler için hem sağlıken hem fiziki olarak risk faktörü oluşturmaktadır.

Her zaman için bilinçli olmalı vücut yapımıza uygun düzeyli olan ve öneriler bakımından genel kapsamlı olan diyetleri tercih etmeliyiz. Son zamanlarda sıklıkla karşılaşmakta olduğumuz diyet türlerinden bir tanesi de ketojenik diyet olmakta.

Yağlar ve protein bakımından zengin bir diyet içeriği olan bu diyet uygulaması karbonhidrat değeri düşük bir diyet uygulamasıdır. Bilindiği üzere diğer diyet türlerinde karbonhidrat içeriği daha fazladır. Bu sebebiyetle ketojenik diyetinin dünya ülkelerinde ve ülkemizde özellikle kanser hastalarında kullanılmaktadır. Vücudumuz yağ ve protein ihtiyacını besinler aracılığıyla karşılamaktadır.

Bu ihtiyaçlar doğrultusunda hiç bir kaybımız olmaz ve enerjimizi bu besinlerden karşılarız. Bir insanın günlük rutin olarak tüketmesi gereken karbonhidrat oranı 50 gramdır. Bu gramajın üzerinde tüketeceğiniz karbonhidrat içerikli besinler sizlere yağ olarak geri döner. Şunu da belirtmek isteriz ki sadece bu diyetten yararlananlar kanser hastaları değil epilepsi ve benzeri hastalıklara sahip insanlarda bu diyet programını kullanmaktadır.

Ketojenik Diyet Nasıl Uygulanır

Diyetimizin amacı dengeli beslenerek tanımlanan karbonhidrat miktarını aşmadan vücudumuzun ihtiyacı olan proteini ve faydalı yağları gün içerisinde tüketerek düzenli beslenmektir. Ketojenik diyet kavramında omega, kenevir tohumu yağı, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra çoğunluklu olarak somon balığı, ton balığı, beyaz et, kırmızı et, diyet sütü ve süt ürünleri, tam yağlı peynir ve yoğurt sık sık tüketilmelidir.

Ketojenik Diyet

Bilinçli bir insanın anlayabileceği kavramlar üzerinden yola çıkarak şunu belirtmek isteriz ki yine zararlı olan maddelerden tuz, pirinç, un, şeker, makarna, tatlı ve çikolata gibi ürünlerden de uzak durmanız gerekir. Meyve tüketiminde bir sınırlandırma yok iken şunun altını çizmeliyiz ki özellikle şeker içeren maddelerden ve besinlerde uzak durmalısınız. Unutmayın ki sağlıklı beslenmek herkesin hakkı ve vücudumuzun ihtiyacı. Sağlıksız beslenme hem bizlere sağlık alanında zarar verirken hem de aynı zamanda vücut yapımızın da bozulmasına etki etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı