2020 KPSS Ne Zaman Açıklanacak? (Lisans-Önlisans-Ortaöğretim)

2019  KPSS A grubu ve Öğretmenlik Ne Zaman Açıklanacak?

TARİH: 31 Ağustos 2019 Cumartesi Günü Açıklanacaktır (ÖSYM 2019 Sınav Takvimindeki Kesin Tarihtir)

A grubu ve öğretmenlik öğrencileri için gerisayım ekledik. KPSS A grubu ve öğretmenlik  sınavı yukarıdaki tarihte açıklanacak.

2019 KPSS ÖABT Ne Zaman Açıklanacak.

TARİH: 29 Ağustos 2019 Cumartesi Günü Açıklanacaktır (ÖSYM 2019 Sınav Takvimindeki Kesin Tarihtir)

Öğretmenlik alan bilgisi testi öğrencileri için gerisayım ekledik. 2018 ÖABT yukarıdaki tarihte açıklanacak.

2018 Önlisans KPSS Ne Zaman Açıklandı?

TARİH: 29 Kasım 2018 Perşembe Günü Açıklandı. (ÖSYM 2018 Sınav Takvimindeki Kesin Tarihtir)

2018 Ortaöğretim KPSS Ne Zaman Açıklandı?

TARİH: 08 Kasım 2018 Perşembe Günü Açıklandı. (ÖSYM 2018 Sınav Takvimindeki Kesin Tarihtir)

Kpss’ye girdiyseniz ve artık her şey bitti gibi düşünüyorsanız yanılırsınız. Çünkü asıl heyecanlı ve stresli süreç yeni başlıyor. Sınavın açıklanma gününü beklemek, yeterli puanı alıp alamadığını görmek birçok öğrenciye göre sınava girmekten bile zor bir süreçtir. Bu yüzden 2018 yılında Ösym sınav takvimine göre yapılacak olan kpss sınavlarının gerisayımlarını ekledik.

KPSS Ne Zaman AçıklanacakKamu Personeli Seçme Sınavı devlet kadrolarında iş sahibi olmak isteyenlerin girmesi gereken en önemli sınavlardan birisidir. Ama artık özel sektörde nadiren de olsa bazı firmaların da kpss puanını iş alımlarında duyuyoruz. Ya da bir il veya ilçede ücretli öğretmen alınırken kpss puanına göre alındığına şahit oluyoruz.

Bir öğretmen üniversitede 4 yıl boyunca eğitim almaktadır. 4 sene boyunca Genel Kültür, Genel Yetenek, Pedagojik Eğitim ve Eğitim Bilimleri alanında eğitim alır. Eğitimini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra Kpss’ye girip devlet kadrosuna atanabilmek için Kpss’de yeterli puanı alarak rakiplerinin önüne geçmesi gerekir. Bu öğretmen adayları için zor bir süreç olsa da mesleğe başlamak için son virajdır. Kpss sınavında yeterli sıralamaya ulaşınca artık kadrolu bir öğretmen olmayı hak etmiş olur.

Kpss ortaöğretim ve kpss önlisans sınavlarına giren öğrencilerin de hedefleri aynı şekilde devlet kadrolarına atanabilmektir. Sınavların her öğrenim seviyesine göre farklı farklı yapılması sınava girenler için büyük avantajdır. Çünkü her öğrenci kendi seviyesinde öğrenim gören kişiler ile beraber yarışmaktadır. Bu kpss sınavının en güzel yanlarından birisidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı