Özel Hastanelerde Kontrol Süresi Kaç Gün?
Kadınların gebelik süresince ne çok korktuğu konulardan birisi çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan semptomlardan dolayı gebeliğin riskli bir hale gelmesi ve hem annenin hem de bebeğin sağlığının tehdit altına girmesidir. Anne adayları sahip oldukları sosyal haklar ve maddi imkanlar doğrultusunda gebelikleri süresince kontrollerini özel hastanelerde gerçekleştirmektedir. Ancak çeşitli faktörlerden ve maddi kısıtlardan dolayı bazı anne adayları özel hastanelere kontrole gitmeye çekinmektedir. Özel hastanelerde kontrol süresi kaç gün? sorusundan aklınıza takılan diğer tüm soruların cevapları burada!
Özel Hastanelerde Kontrol Süresi Nasıl Hesaplanır?
Özel hastane kontrol süresi annenin ve bebeğin sağlık durumuna göre hesaplanmaktadır. Eğer annenin kan değerleri normal ve gebeliğinde herhangi bir sıkıntı görünmüyorsa doktorlar kontrol sürelerinin aralarını geniş bırakmaktadırlar. Ancak anne ve bebek sağlığını tehdit eden bir unsur bulunuyorsa kontrol sıklığı artmaktadır.
Özel Hastane Kontrol Süresi
Normal şartlar altında gerçekleşen gebeliklerde kontrol sıklığı 4 haftada bir olarak gerçekleşmektedir. Doğumun son haftalarında kontroller sıklaşmakta ve doğuma doğru 3 günde bir kontroller yapılarak annenin doğuma ne kadar yaklaştığı kontrol altında tutulmaktadır.
10 Günlük Kontrol Süresi Nasıl Hesaplanır?
10 günlük kontrol süresi annenin ve bebeğin sağlık durumu göz önüne alınarak hesaplanmaktadır. Doktor gerekli gördüğü takdirde kontrol günlerinin sıklığı farklılık göstermektedir. Bu durum kişiden kişiye değişmekte ve zorunlu bir gün kısıtı bulunmamaktadır.
Özel Hastanelerde 10 Gün İçinde 3. Muayene
Gebeliğin 42. haftasından itibaren anne adayları 3 günlük periyotlarda muayene edilmektedir. Anne ve bebeğin doğuma ne kadar hazır olduğu, kan değerlerinde ve diğer vücut fonksiyonlarında yaşanan değişmeler ve diğer sağlık göstergeleri sıkı bir şekilde takip edilmektedir. 3 günde bir gerçekleşen muayenelerde korkulacak bir durum yoktur ve doğuma hazırlık sürecidir.
Kaç Gün Arayla Muayene Olunur?
Gebeliğin ilk zamanları muayene süreleri ortalama 4 haftada bir gerçekleşir. Ancak anne ve bebeğin durumunda gebeliği tehdit edebilecek herhangi bir sağlık sorunu söz konusu ise bu süre doktor tarafından daha sık aralıklarla belirlenebilir. Doğum yaklaştıkça kontrol sıklıkları da artmaktadır.
10 Gün İçinde İkinci Muayene
Gebelikte annenin ve bebeğin değerlerindeki değişimlere göre kontrol süreleri artmaktadır. 10 gün içinde ikinci muayene ya gebeliğin risk altında olmasından dolayı ya da doğumun artık yaklaşmış olmasından dolayı kaynaklanır.
Özel Hastane Hamile Muayene Ücretleri
Özel hastane muayene ücretleri hastanelerin sahip olduğu donanım ve kişisinin sahip olduğu sosyal haklar doğrultusunda farklılık göstermektedir.
Özel Hastanelerde Muayene Ücreti Kaç Gün Geçerli
Özel hastanelerde muayene ücreti genellikle 10 gün geçerlidir. Bu 10 günlük süreç içerisinde aynı konuda aynı hekime muayene olmanız durumunda ücret alınmamaktadır. Ancak bu hastahaneye göre değişebilmekle birlikte genellikle muayene ücreti 10 gün geçerlidir.
Doğum Sonrası Kontrol Muayeneleri Ücretli Mi?
Pek çok özel hastahane, doğumun hastahanede gerçekleşmiş olması durumunda 1 ay içerisinde gerçekleşecek kontrol muayenelerini ücretsiz yapmaktadır. Ancak SGK katkı payı olan 15 TL’yi tahsil etmektedir. Bunun dışında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak yine de bu konudaki ayrıntılı bilgiyi ilgili hastahanelerin telefon numaralarını arayarak veya hastahanelerdeki danışma merkezlerinden alabilirsiniz. Bunun dışında doğum sonrası bebekler için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmanız durumunda teminat limitleri doğrultusunda yılda yaklaşık 10 muayene ücretsiz olabilmektedir. Bunun yanında yatarak tedavi giderleri, ameliyat masrafları, refakatçi ücretleri, ambulans hizmetleri de yine sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır.