Su Faturası Kaç Gün Ödenmezse Kesilir?

Faturalar arasında kesilme durumu en geç süreye tekabül eden su olarak ön plana çıkar. İlk aydan itibaren kesilmeyeceği gibi abonelerin ödemediği eski borçlar ‘Tüketim ihbarnamesi’ üzerine gecikme cezası hariç olarak eklenir. Bu durum her sayaç okuma işlemi ile beraber bırakılan fatura nezdinde müşteri bilgilendirmesi için sağlanmaktadır.

Buna rağmen birçok insan su faturasının ne zaman kesileceğini merak eder. Nitekim su, doğalgazla beraber yerleşim alanlarının en önemli ihtiyaçlar arasında önde gelir. Bu durum baz alınmak suretiyle su ve doğalgaz kesintisi biraz daha uzun süre dikkate alınarak kesintiye uğrar.

Su Faturası Kaç Gün Ödenmezse Kesinti Gerçekleşir?

Aylık su faturasının ödeme gününü geciktirilmesiyle, fatura bedeli üzerinden gecikme faizi uygulanmaktadır. Günü geldiğinde her sayaç okunması üzerinden ödenmeyen tüm eski borçlar ‘Tüketim ihbarnamesi’ üzerine işlenir. Fakat burada unutulmaması gereken gecikme bedelinin bu işlem üzerine dahil olmamasıdır. Yapılan gecikmeler zamanı geldiğinde ödeme yapılmak istendiğinde, üzerine gecikme faizi eklenmektedir.

Peki, gerçekleştirilen bu bildirime rağmen eğer ödeme yapılmazsa su ne zaman kesilir? Tüm bildirimlerin ardından eski borçlar ile yeni tüketim bedeli üzerinden 10 gün içerisinde ödeme yapılmazsa sayaç aparatlanır. Ya da tapa kullanma gibi yöntemlere su kesimi gerçekleşir. Ayrıca bu 10 günlük süreç kullanıcıya ihbarname üzerinden ulaştırılır.

Toplamda Kaç Fatura Sonra Su Kesintisi Gerçekleşir?

Genel olarak sus ana ihtiyaç olduğundan dolayı toplamda 3 aya kadar kişiye süre verilmektedir. Eğer 3. fatura da ödenmezse o zaman yapılan uyarı nezdinde 10 gün içerisinde ödeme gerçekleşmediği takdirde su kesilir. Bu durum tapa kullanma yöntemiyle ya da aparatlama şeklinde görevli kişiler tarafından gün içerisinde gerçekleşir. Peki, su kesilmesine rağmen ödeme hala yapılmazsa ne olur?

O vakit kesme tarihi baz alınmak suretiyle 2 ay içerisinde sayaç sökülür. Sayacın sökülme işleminin ardından ödeme hala yapılmazsa, kişi yasal süreçle karşı karşıya kalır. Borcun yasal yollarla tahsil edilmesi, ayrıca gecikme faiziyle beraber ele alınır. Gecikme ne kadar uzun sürerse faiz o kadar katlanarak artış gösterir.

Ödeme Yapıldıktan Sonra Su Ne Zaman Açılır?

Abone suyunun kesilmesinin ardından gerçekleştireceği ödemeyle suyun açılması, belli başlı kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösterir.

– Ödeme sonrası aynı gün su açılabilir.

– Gün içerisinde gerçekleştirilecek ödemenin erken yapılması aynı gün açılmasına fırsat verir.

– İş yoğunluğuna bağlı olarak ödemenin ardından su ertesi gün de açılabilir.

– En fazla 1 gün aksamaktadır. Ödeme ile beraber aynı gün veya 1 günün ardından çalışma saatleri içerisinde tekrar bağlantı gerçekleşir.

Su kesintisi yaşadıktan sonra abonenin ödemeyi yapması ile su tekrar açılır. Fakat suyun yeniden açılmasına karşı oluşan bedel ortaya çıkmaktadır. Bu durum birçok kişinin merak ettiği önemli etmenler arasında gelir. Suyun tekrar açılma bedeli ise abonenin bir sonraki faturasına yansıtılır.

Gecikme Faizi Yapmaması için Günü Geçmeden Zamanında Ödeme Yapılmalı

Su ihtiyaç bakımından en önemli ödeme seçenekleri arasında yer alır. Bu yüzden faturalar içerisinde en çok gecikme imkanı verilen bölümdür. Yani 3 faturaya kadar, en fazla 3 ay süreyle su kesintisi yapılmaz. 3 fatura ile beraber 10 günlük bir süreç daha kullanıcıya sağlanır. Bu süreç içerisinde ödenmediği takdirde su kesilir. Ayrıca abonelik devam ettiği için gecikme faizi

de devamlı olarak artış göstermeyi sürdürür. Bu yüzden gecikme faizi, su kesintisi ya da bağlama bedeli gibi problemler yaşamak için mutlaka ödeme yapılmalıdır. En azından ödenmemiş faturalar içerisinden en eski olanı yatırmak, kesinti olmaması için yeterli gelecektir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı