Sülük Tedavisi Kaç Gün Arayla Yapılır?
Sülük tedavisi günümüzde birçok farklı hastalık için en önemli tedavi yöntemleri arasında geliyor. Tamamen doğal bir süreci kapsayan bu tedavi, hastanın yaşadığı sorunun minimum seviye çekilmesine etkin bir olanak sağlamaktadır. Vücudun belirli noktalarına yerleştirilerek emme yoluyla sülükler, zararlı maddeleri çekip alırlar. Tabi bu süreç içerisinde sülüklerin ısırdığı bölgelerde belli bir süre kan akışı olur. Bu süreç daha çok 3 ila 24 saat arasında değişkenlik gösterebilmektedir.
Bu yüzden ortalama en az 1 ya da 2 gün boyunca kişinin dinlenmesi gerekir. Yani 2 veya 3 gün arayla sülük tedavisi gerçekleştirilebilir. Fakat bu durum kişinin bünyesine, yapısına ve yaşadığı hastalık problemine bağlı olarak da farklılık gösterir. Bu sürecin sağlıklı bir kapsamda sona erdirilmesi içinse, stilize edilmiş sülük kullanımı büyük önem taşır. Mutlaka uzmanlar tarafından tespit edilmiş doğru sülüklerin tedavi konusunda kullanılması gerekir. Böylece yaşanabilecek olası enfeksiyonların önü kesilir.
Sülük Tedavisi Hangi Hastalıklar İçin Kullanılır?
Sülük tedavisi özellikle atardamar ve toplardamar gibi tıkanıklık problemi ile birlikte, dolaşım sistemleri adına büyük öneme sahiptir. Böylece vücut kendisini çok daha hızlı bir şekilde iyileşme sürecine sokabilmektedir. Ayrıca sülüklerin dolaşım sistemindeki etkinliği, kan yoluyla vücudu dolaşarak farklı organlara giden besinlere daha büyük bir kolaylık sağlar. Diğer yandan iltihaplı ve iltihapsız eklem romatizma problemleri, varis sorunları, egzama, felç, yumuşak doku romatizması ve felç gibi problemler konusunda etkin çözümler sunmaktadır.
Ayrıca cinsel güç arttırıcı etkisi bulunur. Böylece ereksiyon problemleri kısa süre içerisinde giderilebilmektedir. Sülük tedavi yönteminin periyodik olarak gerçekleştirilmesi, aslına bakılırsa daha birçok önemli konu hakkında etkili çözümler sunmaktadır. Göz tansiyonu, görme bulanıklıkları ve migren gibi problemlere karşı doğal çözüm sağlar. Ayrıca hormonal bozukluk ile birlikte gelen kilo alımı, sivilce, akne ve astım gibi farklı sorunlara karşı etkili olmaktadır. Önemli olan doğru sülüklerle tedavi gerçekleştirmektir. Sterilize edilmiş, tamamen hijyenik yapıya sahip sülüklerle tedavi yapılması gerekir. Tabii iyileşmeyen yaralar ve ameliyat sonrası yara izlerini de minimum seviye çekilmesinde etkili yöntemlerden biridir. Kangren veya bazı işitme kayıpları gibi sorunlar karşısında ise periyodik olarak değerlendirilmektedir.
Sülük Tedavisinin Gerçekleştirilme Süresi
Günümüzde sülük tedavisi konusunda farklı türlere ait sülükler kullanılmaktadır. Tabii bu sülüklerin sağladığı destek, birçok farklı etmene bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin hastanın yaşadığı sorun, tedavinin ne kadar süreceğini belirler. Aynı zamanda sülük türleri de bu konuda süre bakımından farklılık ortaya çıkarır. Fakat ortak şekilde kişinin dinlenmesi, sıcak ya da soğuk ortamlardan uzak durması ve bol sıvı basması gerekmektedir. Bu da iyileşme sürecini daha ileri seviyeye taşıyacaktır. Sülük tedavisi başlandığında genel olarak bu işlem 20 ila 45 dakika arasında sürmektedir. Sülük doygunluk yaşadığı zaman zaten kendiliğinden yüzeyi bırakmaktadır. Bu süre en fazla 90 dakikaya kadar devam eder. Isırılan bölgede en fazla 24 saat kanama oluşur. Bunun üzerine en az bir gün de dinlenme eklendiği zaman, 2 gün arayla periyodik olarak sülük tedavisi gerçekleştirilebilir.
Sülük Tedavisi Sonrası Yapılması Gerekenler
Tedavinin sürecine bağlı olarak ortalama en fazla bir buçuk saat kadar bu işlem sürmektedir. Daha sonra mutlaka sıcak ve soğuk ortamdan uzak kalmakla beraber, mutlaka istirahat edilmelidir. Devam eden bir günün ardından banyo yapılabilir. Ayrıca gerçekleştirilecek olan sülük tedavisi öncesi sigara veya parfüm kullanımı bırakılmalıdır. Böyle durumlarda doğal süreç içerisinde sülük bölgeyi ısırmaz. Yaşanılan hastalık minimum seviyeye indirilene kadar periyodik olarak sülük tedavisine devam edilmelidir.