Tüp Bebek Tedavisi Kaç Gün Sürer?

Yumurtalık kistleri, kısırlık ve çeşitli problemler sebebiyle doğurganlık oranının düştüğü günümüzde, en çok başvurulan yöntemlerden biri tüp bebek tedavisidir. Peki tüp bebek tedavisinde kaç gün iğne yapılır ? cevabı yazı içeriğimizde.

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Gün Sürer?

Peki tüp bebek tedavisi kaç gün sürer? Tüp bebek tedavisi süreci tercih edilen tedavi tipine göre değişebilen bir zaman zarfıdır. Uzun prosedürler yaklaşık 45 günde tamamlanır. Bu sürede ilk 30 gün kişinin ilaçlarını evde kullandığı ön hazırlık kısmı olarak sayılır. Bu dönemin ardından yeni adet döneminde yumurtalıklar uyarılır. Bu süre de 10 gün sürmektedir. Bu kısmın  ardından tüp bebek tedavisi kaç gün sürer? Yumurta toplanması, yumurtaların dölleme işlemi ve son aşama olarak döllenen embriyoların aktarımı gerçekleştirilir.

Aktarılmadan yaklaşık 12 gün sonra adayın kanında hamilelik bulgularına bakılır. Kısa protokolde tüp bebek tedavisi kaç gün sürer? Burada doğrudan yumurtalıkların uyarımına geçilir. Bundan sonraki aşamalar ise uzun protokolde olanla birebir gerçekleşir. Kısa protokol yaklaşık olarak 18 günde tamamlanır.Protokolün ardından tüp bebek tedavisi kaç gün sürer? Tedaviye regl başlangıcını 1. gün kabul edilip, 2. ya da 3. gün başlanır. İlk olarak yumurtalık rezervine ultrasonografi ile bakılır. Daha önce uygulanmamış olan hormon tahlilleri ve sperm analizi yapılır. Tahliller aşılama yöntemi için uygunsa, rahim filmi çekilir ve tüpler açık mı diye bakılır.

Birçok anne ya da baba adayı işleri sebebiyle ya da tedaviye şehir dışında bir klinikten katılacağı için tüp bebek tedavisi kaç gün sürer? sorusunun cevabını bilmek ister. Baba adayı, süre konusunda daha sıkıntısız olmaktadır. Bunun nedeni, baba adaylarının yalnızca ilk muayene görüşmesinde ve döllenme aşamasında birer gün tüp bebek kliniğinde bulunmasının yeterli olmasıdır.Anne adayı, saydığımız her aşamada bizzat bulunmalıdır. İstisnai bir durum olmadıkça tüp bebek tedavisinin hiçbir evresinde hastanede yatış gerekmez. Tedaviler ayakta ve hastaneye gelip giderek yapılır. Hastane ve ev dönemlerini toplarsak genel anlamda tüp bebek tedavisi kaç gün sürer? Bütün tedavi yaklaşık olarak bir ayda tamamlanır.

Adayların yaşına, hormonal durumuna, bebek sahibi olamama sebebine göre tedavi yöntemi ve prosedürler, uygulanan ilaçlar farklılık gösterebilir fakat, her tüp bebek merkezinde genel olarak aşamalar burada bahsedildiği gibi olmaktadır. Ana aşamalar; yumurta geliştirme, yumurta toplama ve transfer aşamaları kesinlikle mevcuttur, asla değişiklik göstermez.

Tüp bebek tedavisinde kaç gün iğne yapılır ?

Tüp bebek tedavisinde iğne kullanımı ve genel uygulanacak ilaç protokolleri tamamen kişiye özel düzenlenmektedir. Bu nedenle sabit ve net bir sayı vermek doğru olmaz. Ama genel olarak uygulanan tedavilerde kısa protokollerde kişiye 10-12 gün iğne yapılır. Uzun protokollerde ise kişiye 20 gün süreyle iğne yapılır. Yani tüp bebek tedavisinde kaç gün iğne yapılır sorusunun cevabı 10-12 ile 20 arasıdır. İlaç ve iğne kullanımı doktorunuzun vereceği direktiflere göre evde kişi tarafından özenle takip edilmeli ve aksatılmamalıdır. Bu sayede tüp bebek tedavisinden maksimum faydayı elde etmiş olursunuz. Fakat yine de bahsettiğimiz gibi, makalemizde ele aldığımız hususlar yalnızca ön bilgi amacıyla olup net ve en doğru bilgileri doktorunuza danışarak alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı