Tüp Bebek Tedavisinde Kaç Gün İğne Yapılır?
Günümüzde birçok çift çok istedikleri halde bebek sahibi olamamaktadır. 1 yıl boyunca korunmasız bir şekilde deneyen çiftlerde eğer gebelik teşhis edilemiyor ise kısırlık teşhisi ile birlikte farklı test ve tedavi yöntemleri uygulanmaya başlamaktadır. Öncelikle kısırlık probleminin nedenlerinin teşhis edilmesi gerekmektedir.
Kısırlık hem kadın hem de erkek kaynaklı nedenlerden dolayı yaşanabilmektedir. Kadının bazal vücut ısısının yetersiz olması, rahim içi ve rahim ağzında çeşitli kist oluşumlarının görülmesi, tüplerin kapalı olması ya da hormonal nedenlerden dolayı kısırlık görülebileceği gibi erkekte te sperm sayısının ve hızının yetersiz olması ile birlikte birçok hormonal nedenler kısırlık problemine yol açabilmektedir.
Kısırlık tedavisinde en sık tercih edilen yöntemler aşılama ve tüp bebek tedavi yöntemleridir. Aşılamaya oranla tüp bebek tedavisinde başarı oranı daha yüksektir.
Tüp Bebek Tedavisinde Kaç Gün İğne Yapılır?
Tüp bebek tedavisinden önce kadın birçok kontrol ve muayene sürecinden geçmektedir. Tüp bebek tedavisi bir süreci kapsamaktadır ve hem hastanın hem de doktorun bu tedavi sürecinde dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Tüp bebek tedavisi sürecinde hastanın yumurtalıklarının olgunlaşabilmesi için iğne tedavisi gerekmektedir. Bu iğne tedavisini ise genellikle hastanın kendisinin uygulanması istenmektedir. 20 gün süren iğne tedavisi ile birlikte birtakım ilaçlar ve yöntemler de beraberinde uygulanmaktadır. Kısırlık problemi yaşayan ve tedavi yöntemlerine hazırlanan birçok çift tüp bebek tedavisi kaç lira olduğunu merak etmektedir. Tüp bebek tedavisi uygulanmaya başlandığı ilk dönemlerde çok pahalı bir uygulama olarak bilinmekteydi ancak birçok konforlu yöntemle birlikte uygulanması sebebi ile daha ekonomik düzeyde gerçekleştirilebilmektedir.
Tüp Bebek Tedavisi Kaç Gün Sürer?
Tüp bebek tedavisi normal şartlarda 45 günde tamamlanmaktadır. İlk 1 aylık dilimde kadın ilaç kullanımı ve kendine iğne tedavisi uygulayarak hazırlık sürecini tamamlamaktadır. Sonraki 15 gün ise adet döneminden sonra yumurta uyarımı ve döllenme işlemleri tamamlanmaktadır. Döllenen embriyonun aktarımından sonra ise gebelik testi uygulanarak tedavinin başarılı olup olmadığı değerlendirilebilmektedir. Tüp bebek ilaçları kaç gün kullanılır şeklinde soru işareti olan kadınlar en doğru bilgiyi uzman doktorlarından alabilirler ancak normal şartlarda 20 gün kullanılmaktadır.
Tüp Bebek Tedavisi Adetin Kaçıncı Günü Başlar?
Tüp bebek tedavisine adetin kaçıncı günü başlanır diye merak ediyorsanız; Tüp bebek tedavisine ne zaman başlanacağı kadının adet dönemine göre belirlenmektedir. Tüp bebek tedavisine adet döneminin 2. ya da 3. Günü başlanmaktadır. Gerekli kontrollerden en sağlıklı bilgiyi alabilmek için mutlaka bu dönemde başlanması gerekmektedir.
Tüp Bebek Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Tüp bebek tedavisinde doktor seçimi, eşlerin birbirleri ile olan iletişimleri, stresten uzak bir yaşam tarzının benimsenmesi büyük önem taşımaktadır. Zaman zaman doğal yollarla gebelik oluşmaması durumunda eşler stresli ve gergin olabilmektedir. Ancak bu tüp bebek tedavisinde istenmeyen bir durumdur. Tüp bebek tedavisinin başarılı olabilmesi için stres yapmadan olumlu düşünülmeli ve tedavi aksatılmaksızın uygulanmaktadır.