Yeni Anneler İçin Önemli Tavsiyeler

Hamilelik müjdesinin ilk alındığı zamandan itibaren bebeğin bakımını üstlenecek olan anne olmak isteyenler için büyük sorumluluk anlamına gelmektedir. Bebek bakımında bazı şeylere yaşanarak deneyim edilse de, bazı kurallar bebek bakımının olmazsa olmazı olacaktır. Öncelikle yeni annelerin bilmesi gereken, en iyi biçimde bebeğe annenin bakabilecek olmasıdır. Bu konuda annelerin içgüdüleri bunun için programlanmış bir yapıya sahip olacaktır. Anne adayının kendine güven duyması ve bebeği ile yalnız kaldığı anlarda bebeğine en iyi biçimde bakabileceğine emin olması gerekmektedir.

Yeni Doğan Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekmektedir

Yeni doğan bir bebekten ardından artık annenin yaşantısında pek çok şey değişecek ve eski rahat yaşantı biraz geride kalmaya başlayacaktır. Ancak bebek bakımı bazından bazı deneyimlere kulak vermek daha sakin bir bebek büyütmeyi sağlayacaktır. birçok kişinin ilk zamanlarda bebeğin anne kucağına alışmasından endişelenmesi aslında gereksizdir. Dış dünyaya karşı savunmasız olan yavrunun, huzurlu olması için anne kokusuna ihtiyacı olacaktır. Bu sebeple mümkün olan her zaman emzirmek ve bebek ile bolca zaman geçirmek, bebek bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli faktördür.

Bebek Bakımı Önerileri

Hamilelik döneminden itibaren annenin bebek bakımı konusuna alıştırmaya başlaması gerekmektedir. Etraftan duyulan korkutucu senaryolara kulak vermeden, aslında bebek bakımının korkutucu bir şey olmadığı bilmesi gerekmektedir. İlk günlerde bebek ile anne yanında deneyimli birinin yardımı her zaman panik durumda olan annelere faydalı olacaktır. Deneyimli bireyin bu konudaki önerilerine kulak vermek gerekmektedir. İlk aylarda anne sütüne ve uykuya gereksinimi olan bebeğin bu gereksinimlerini anne şefkati altında karşılamak bebeğin sakin ve huzurlu olmasını sağlar.

Gereksinim duyduğu sürelerde emzirmek ve günlük duş aldırmak bebek bakımında bilinmesi gereken bazı şeylerdendir. Gaz problemi olan bebeklerin her beslenme sonrasında sırtını sıvazlayarak gazının çıkarılması gaz sorununu düşürecektir. Annelik basit değil. Deneyimli annelerin tavsiyeleri ile yeni annelerin hayatını kolaylaştırmak ise mümkündür. İşte, annelik heyecanını yeni yaşayanlar için yararlı olabilecek önemli tüyolar…

Bebek Emzirme

Bebeğiniz emzirme esnasında uyursa, tekrardan emme refleksini başlatabilirsiniz. Bunun için başparmağınız ile bebeğinizin avucunun içini nazikçe ovabilirsiniz.

Gece Uyanan Bebekler

Bebeğinizin gece kalktığında onunla oyun oynayarak ilgilenmemeniz gerekmektedir. Bu durum bebeğinizin ertesi gün de aynı saatte uyanıp oyun istemesine neden olabilir. Bunun yerine sevgi dolu ve ilgili bir yol izlemeniz gerekmektedir.

Bebeklerin Beden Dili

Bebeğiniz size beden dili ile bir şeyler anlatmaya çalışır. Bunu anlamanın en iyi yolu da bebeğinizin hareketlerini iyi izlemektedir.

Bebek Alışverişine Dikkat Edin

Bebeğiniz çok hızlı bir biçimde büyüyecek ve belki de aldığınız pek çok kıyafeti giyemeden büyüyecek. Bu yüzden tanıdık ya da akrabalarınızın bebeklerinin küçülmüş giysileri ya da mobilyalarını alıp tasarruf edebilirsiniz.

Bebeği Düzene Alıştırın

Bebeğinizin uyuma, beslenme ve oyun gibi etkinliklerini belirli bir program içinde yapmaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu sayede ileride çocukluk döneminde de uyku düzenini uygulayabilirsiniz.

İş Bölümü Yapmanız Yararlı Olacaktır

Bebeğiniz ile yalnızca siz değil eşiniz de ilgilenmesi gerekmektedir. Bebeğin altını temizlemek ya da beslenme gibi işlemleri eşiniz ile paylaşabilirsiniz.

Etraftaki Kişilerin Söylediklerini Dinlemeyin

Bebek konusunda deneyimleri olan kişilerden tavsiye almak oldukça işinize yarayabilir fakat negatif yorumlar da karşınıza çıkabilecektir. Bu yüzden her tavsiyeyi dikkatlice düşünüp uygulayabilirsiniz.

Kendinize Dikkat Edin

Mükemmel olmaya çaba sarf etmeyin. Bebeğinize en iyi siz bakabilirsiniz ama bunun için kendinizi güçleştirmeyin ve gerekirse destek almaktan çekinmeyin. Kendinize de biraz da olsa zaman ayırmanız gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı