1000 Kalorilik Diyet Listeleri

1000 Kalorilik Diyet Listeleri, 1000 Kalorilik Diyet listesi konusunda son dönemlerde birçok uzman diyetisyen doktor ve uzmanlar tarafından olumsuz görüşler bildirilmekte, zayıflama konusunda etkisiz olduğu yönünde bilgiler verilmektedir.

Bu tip diyet listesi konusunda bilgi vermeden önce uzmanların bu konudaki uyarılarına kulak vermenizi öneririz. Aşağıda bu diyetin neden işe yaramayacağına dair bilgiler ve nasıl bir diyet uygulamanız gerektiğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

  1. 1000 Kalorilik Diyet Metabolizmayı büyük oranda yavaşlatır.
  2. Halsizliğe Yorgunluğa Sebep olur.
  3. Açlık Hissi Dayanılmaz Boyutlara Ulaşabileceğinden Çabuk Bozulan Diyetlerdendir Ve Sonuca Ulaşma İhtimali Düşüktür.
  4. Fazlaca Vücut Zorlanabileceği için Sağlık sorunlarına Yol Açabilir.
  5. Diğer Detaylar Aşağımızdaki Yazıda

 

Bu Diyet Neden İşe Yaramaz ?

Diyetisyen hekimler ve zayıflama konusunda uzman kişilerin verdiği bilgilere göre bir diyet belli kriterlere göre hazırlanır. 1000 kalorilik diyet listesi bu söz konusu kriterler ile çelişmekte, bu sebeple zayıflama konusunda etkisiz kalmaktadır.

İnsan Vücudu günlük bir miktar enerjiye ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaç kişini boy, kilo ve yaşına göre değişir. İhtiyaç duyulan bu enerjinin miktarına göre zayıflama yada kilo alma formülü aşağıdadır;

  • GAK > GKİ ise;= Kilo Alırsınız
  • GAK < GKİ ise;= Kilo Verirsiniz
  • GAK = GKİ ise; Kilonuzu Korursunuz

Kısaltmaların Anlamları: GKİ = Günlük Kalori İhtiyacı  GAK : Günlük Alınan Kalori, Enerji = Kalori 

Yukarıdaki gördüğümüz formülden hareketle mantıken 1000 kalorilik bir diyet listesi bizi zayıflatması gerekir diye düşünebilirsiniz. Aslında Durum Bira daha farklı;

Günlük olarak ihtiyaç duyduğumuz kalori miktarından büyük oranda daha az diyet listeleri uyguladığınızda vücut bu yüksek orandaki açığın bir kısmını mevcut depolarından yani yağların yakılması ile karşılarken diğer kısmını tolere etmek için metabolizma hızını büyük oranda düşürür. Bu durum halsizlik yorgunluk gibi belirtiler gösterecektir. Ayrıca bu denli düşük kalorili bir diyet sizi çok daha fazla zorlayacak ve bu sebeple diyeti sonuçlandıramadan bırakmanıza neden olacaktır. Eğer bu şekilde sağlıksız ve düşük kalorili bir diyeti, tüm yorgunluk halsizlik gibi belirtilere rağmen devam ettirmeniz halinde ise bazı sağlık sorunlarına dahi yol açabilmektedir.

1000 Kalorilik Diyet İle Zayıflayanlar

Diyetisyenlere göre kalıcı ve sağlıklı bir kilo vermek, birden fazla değişkenin aynı anda meydana gelmesi gerekir. Buna göre sağlıklı bir diyet listesi günlük ihtiyaç duyulan kalori miktarından %20 daha düşük olması idealdir. Yani günlük ihtiyaç olan kalori miktarı 2000 olan bir kişinin diyet listesi günlük 1600 kaloriden daha az olmamalıdır.

1000 Kalorilik diyet listesi ile zayıflayan yada kısmi kilo verenler bulunabilir. Fakat her vücudun direnci birbiri ile aynı olmadığı için bu sizde de işe yarayacağı anlamına gelmez. Bu sebeple biraz daha gerçekçi ve dikkatli olmanız ve aşağıdaki kişiye özel diyet listesi konumuza göz atmanızı öneririz. Kişiye özel diyet listesi ile zayıflayanlar çok daha fazladır.

Kişiye Özel Diyet Listesi 

Bir Diğer Konu da herkese uygun bir kalori listesinin olmayacağıdır. En sağlıklı ve kolay kilo verdiren bir diyet listesi kişinin özelliklerine yaşı ve kilosu ile sağlık durumu dikkate alınarak hazırlanacak olan diyet listesidir.

Artık birçok devlet hastanesinde ücretsiz olarak diyetisyen hekimler hizmet vermektedir. Ayrıca özel sağlık kuruluşlarında ise muayene ücretleri 80-150 tl aralığında değişen bir tutara yapılabilmektedir. Birçok web sitesinde ücret karşılığı video ile bağlanarak evinizden muayene olabileceğiniz sistemler bile mevcuttur. Tüm imkanlara ve ekonomik seçeneklere rağmen kendi diyet listenizi kendiniz hazırlamak isterseniz Günlük kalori ihtiyacı ve alınan kalori dengesini gözetmek yararınıza olacaktır. 1000 Kalorilik Bir Diyet Listesi Yerine daha olası ve gerçekçi diyet listeleri hazırlayın.

Beslenme Gov.tr’den Öneriler

Diyet zayıflama ve kalori konusunda en otoriter birim olan ve sağlık bakanlığı bünyesinde yayın yapan beslenme gov tr bu gibi sağlıksız diyetler konusunda bizi yıllardır uyarmakta. Diyet yapmak isteyenlerin ne gibi kriterlere uymasını ve dikkat etmesi gerekenleri anlatmakta. Diyet yapmaya başlamadan önce sağlık bakanlığı tarafından yapılan uyarı ve önerileri okumanızı tavsiye ederiz.

Hala Aklınıza Takılan bir nokta var ise diğer tüm konularda diyet listesi bölümümüze göz atabilirsiniz. Sağlıklı bir diyet için uymanız gereken noktalar ve diyet listesi hazırlama rehberleri mevcuttur.

Bize Sorun!

Diyet listeleri, Zayıflama tüyoları, kilo verme spor egzersiz gibi konularda sitemizde veya yazımızda bulamadığınız ve aklınıza takılan sorular var ise editörlerimize sorabilirsiniz. Bizlere soru sormak isteyenler aşağıdaki yorum kısmından sorularını bizlere ulaştırabilirler. Sorulan sorulara editörlerimiz genellikle aynı gün içinde cevap vermektedir. Soru ve yorumları nız bizler için değerlidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı